Българска компания ще подменя тръбопроводи в Куба

Българската компания "Строителна механизация" АД ще участва в подмяната и изграждането на тръбопроводните системи в Куба. Фирмата ще се включи в смесено дружество с предприятие, собственост на кубинското министерство по водните ресурси. Това предвижда меморандум, който беше подписан по време на посещението на българска бизнес делегация в Хавана, водена от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, съобщиха от ведомството.

Смесеното дружество се очаква да е първото от няколко подобни партньорства между българския бизнес и кубинските власти. Меморандумът предвижда дълготрайна работа по стратегически водни проекти в Куба, като за целта българската компания ще инвестира в машини, материали и технологии.

Първите проекти, по които ще се работи, ще са в историческите центрове Тринидад и Карденас, както и в известния морски курорт Варадеро. От "Строителна механизация" АД са поели ангажимент да предложат решаване на проблемите с експлоатацията на тръбопроводните системи в островната държава посредством екологичните "безизкопни технологии" , както и решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води.

Още през 2015 г. българската компания и кубинският Национален институт по водните ресурси сключиха меморандум за разбирателство, предвиждащ въвеждането на безизкопните технологии за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи в карибската държава.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини