Слагайте зимни гуми, призовават от КАТ-Кърджали,глобата за нарушителите е 50 лева

От 1 ноември всички водачи трябва да карат със зимни гуми или гуми с висок протектор. Грайферите трябва да са с височина поне 4 мм. Зимните гуми осигуряват по-добро сцепление при лошите метеорологични условия. Дори при добри прогнози, настилката в проходите може да ни изненада. Глобата за нарушителите е 50 лева.

За проблеми в осветителната уредба санкцията е 30 лева. На 22 ноември в рамките на акция „Зима“ всички водачи могат да прегледат осветителните системи на автомобилите си в базите на СБА. Това съобщи пред медиите началника на КАТ-Пътна полиция главен инспектор Иван Бакърджиев.

Бакърджиев каза още, че от началото на годината са дерегистрирани 830 автомобила в областта. Основните причини са липсата на застраховка „Гражданска отговорност“, употребата на алкохол и наркотици и неправоспособност.

Има спад в инцидентите на пътя от началото на тази година в сравнение на същия период на миналата 2016 г. Общо пътните транспортни произшествия са 361. От тях тежките са 123, с 6 по малко от м.г. Жертвите са 8, колкото и през 2016 г. Ранените са 148 при 172 за м.г. Леките катастрофи са 238 при 348 за 2016 г.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини