Вандербилт, Рокфелер, Карнеги, Едисон - Американски титани

През ноември по DISCOVERY SCIENCE

Американски титани
От сряда, 1 ноември, в 19:30/22:00 ч.

Вандербилт, Рокфелер, Карнеги, Едисон – поредицата връща към живот основателите на Форчън 500. Драматичните епизоди разказват малко известни истории за мъжете, които изградиха Америка. Свирепата им амбиция, предприемчивост и в много случаи чисто безразсъдство изведоха тези титани на върха на списъка с богати и властни хора, които направляват САЩ през Индустриалната революция до т.нар. "позлатена епоха", създала най-могъщата нация в света. Всеки епизод разказва истинска история за двама от главните американски магнати, противопоставящи се един на друг в стремежа към върха. Кинематографичното пресъздаване съживява всеки сблъсък на титаните, като се съсредоточава върху най-важните моменти от тяхната кариера - от първия проблясък на успеха до основните трудности и партньорствата, довели до слава или поражение. Кое издига тези индивидуалисти над конкуренцията и ги води от просяшка тояга до богатство?

Световен ден на науката
От понеделник, 6 ноември до петък, 10 ноември, от 19:30 до 22:00 ч.

В навечерието на Световния ден на науката серия от специални поредици честват чудесата и мистериите на научните новости. Пълната с енергия "Как изобретихме света" показва изобретенията, които определят модерния свят - от небостъргачите до мобилните телефони. "Иноваторите: Да изобретиш света" следва визионерите в инженерството и технологията в цял свят, които променят начина, по който живеят хората и подобряват условията на живот. От спасяването на бразилска тропическа гора от незаконно изсичане до почистването на замърсената питейна вода в света, поредицата чества независимите умове и начина, по който променят бъдещето. "Идващият свят" разкрива технологията, науката, радикалните идеи и изобретения, които ще оформят света на бъдещето, а "Създаването на най-големите..." показва какво се случва зад кулисите на най-големите строителни проекти в света. Какво е нужно, за да станат тези усилия на стойност милиарди долари реалност?

Атари: Разбивачи на кодове
От събота, 18 ноември, в 19:30/22:00 ч.

След създаването ѝ през 1972, "Атари" е пионер в сферата на видеоигрите, разработвайки редица успешни игри по целия свят. Тази уникална и завладяваща игрова поредица е посветена на поколението на "Атари" и техните семейства. Всеки епизод се състои от четири кръга. В първите два кръга трима състезатели отговарят на въпроси от областта на науката - от астрономия, география и наука до всичко между тях. Двама победители след това се състезават в следващите два кръга, по време на които трябва да намерят правилната комбинация за сейф и да спечелят всички невероятни награди, които съдържа. Вълнуващата комбинация от наука и игра вдъхва нов живот на класическата видео игра на Атари от 1978, излизайки от компютърния екран и навлизайки в реалния живот!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини