Инж.Хасан Азис участва днес в „Денят започва“ по БНТ

Въвеждането на електронни услуги не е решението в момента за административните проблеми на хората от малките населени места. Решението на въпроса е в няколко стъпки и първо трябва да се въведат електронните услуги между самите администрации на местно, регионално и национално ниво, каза в "Денят започва" Хасан Азис - кмет на Кърджали и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Администрациите първо трябва да изградят тази информационна инфраструктура. На второ място - след като администрациите вече могат да обменят такава информация, можем да преминем на втория етап, когато вече и гражданите могат да се възползват от това нещо, обясни той.

По думите му направеното в това направление не е малко.

Към днешна дата 42 административни структури, включително и държавни, и регионални, и местни администрации, могат да си обменят документи по електронен път, тоест документооборотът е напълно електронизиран. От тях 29 общини са напълно технологично изградени за електронен обмен, уточни Азис.

Според него важното в момента е да се формулират точно целите и следващите стъпки в процеса на въвеждането на електронните услуги.

Първата ни цел е до края на 2018 година всички административни структури да обменят електронно документите си. Втората ни цел - в рамките на 5-6 години гражданите да имат възможност да получават електронни услуги изцяло, очерта кметските амбиции Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини