200 от Хасковско в София на националния протест за по-високи заплати

Повече от 200 заявки за участие в националния протест за по-високи заплати в петък са получени в областната структура на КНСБ в Хасково. Това съобщи днес председателят на Стачния комитет Иван Казаков. Днес се е провело и заседание на комитета за уточняване на подробности по включването на региона в столичния протест. “Осигурени са автобуси, тръгването е в 7 часа от Харманли, Димитровград и Хасково”, допълни той.

Шествието в София ще тръгне в 11.30 часа от “Александър Невски” и ще стигне до Министерския съвет и до Асоциацията на българските работодатели, където ще има протестен митинг.

Според областният координатор на КНСБ Веселин Тодоров най-много заявки за участие в протеста от региона имало от Съюза на българските учители, въпреки че точно техният бранш получи най-голямо увеличение на заплатите тази година - 15 процента. Двойно увеличение на учителските заплати до края на мандата бе и едно от предизборните обещания на ГЕРБ.

“Говорим за солидарност. Факт е, че българският работник е най-зле платеният в Европа. Притеснява ни и обявеното намерение за намаляване на размера на болничните, също и за отпадането на класа”, поясни Тодоров.

Той допълни, че нивото на средната заплата в Хасковска област е сред най-ниските в страната. “Не е ли срамно, че средната заплата в съседна Стара Загора е с над 200 лева по-висока?”

“Искаме увеличение на заплатите с по 10 процента във всички сектори. Затова на този протест няма да наблягаме на масовост, а на присъствие на представители от всеки бранш”, допълни шефът на КНСБ в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    7 -1
    13:22, 23 окт 2017
    И правилно! Нооо ..... първо всеки да си направи тест за интелигентност и в зависимост от резултата да получава заплащане! ... И онзи пт КНСБ - също! ... ако изобщо влезе в групата на издържалите.

Още новини

Последни новини