Искаме от държавата трите парцела на музея в Александрово

Терените, на които се намират сградата на Музея на тракийското изкуство, паркинга и прилежащия път край хасковското село Александрово, да бъдат прехвърлени безвъзмездно от държавата на общината. Съгласие за тази процедура иска от общинските съветници кметът Добри Беливанов.

В докладна записка до ОбС градоначалникът обяснява, че теренът е бил собственост на държавата и е представлявал горски фонд. Със заповед на председателя на държавната агенция по горите трите парцела с обща площ близо 4 дка са били изключени от горския фонд през 2009 година. Общината е заплатила на фонд „Българска гора“ 4 927 лв., както и 3 378 лв. за компенсационно залесяване.

На това основание общината може да поиска от министерството на земеделието да прехвърли собствеността на трите терена на общината безвъзмездно. За това обаче е необходимо съгласието на общинските съветници.

Докладната на кмета ще се разглежда и гласува на сесията на ОбС на 27 октомври.

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Гост
    9 -2
    08:43, 20 окт 2017
    Само да не го бламират кмета, че нали посовината имат нареждане от Мавърчето да гласуват против кмета, независимо какво вкарва на съвета!
  • 2
    Ян
    янко митев
    4 -1
    11:52, 20 окт 2017
    Само дето Комплекса е собственост на Министерството на Културата...
  • 3
    Пъ
    пътч
    5 0
    12:01, 20 окт 2017
    първо оправете ПЪТЯ натам! а после искайте нещо. Даже в града дупките не са запълнени, камо ли дотам да се асфалтира. Всеки, които е ходил, знае че дотам се стига трудно. Неравности и дупки има. ужас.

Случаен виц

Последни новини