Григор Димитров започва турнира в Стокхолм срещу Янович

Григор Димитров ще се изправи срещу Йежи Янович в първия си мач в тенис турнира от категория "АТП 250" в Стокхолм. Българинът и полякът ще се срещнат в двубой от втория кръг, който ще се изиграе в четвъртък. Победителят ще се класира за четвъртфиналите.

Димитров почиваше на старта като поставен под №1 в турнира. Янович, който започна участието си от квалификациите, преодоля първия кръг след победа с 6:2, 3:6, 6:3 срещу французина Пиер-Юг Ербер. 26-годишният поляк записа трети пореден успех на шведска земя, като всеки един от двубоите му премина през три сета.

Това ще е третият двубой между Димитров и Янович през 2017 г. и общо пети в историята на съперничеството им. 204-сантиметровият поляк спечели последната им среща - 7:6 (4), 6:3 във втория кръг на турнира на трева в Щутгарт.

През февруари българският тенисист записа драматична победа с 4:6, 6:3, 7:5 в първия си мач от турнира в София. Това се оказа и най-трудният двубой за него по пътя към титлата.

Другите им две срещи са в турнири от сериите "Мастърс". Димитров спечели с 6:4, 7:6 (4) в първия кръг в Рим през 2015 г., а Янович се наложи с 6:4, 3:6, 6:3 във втория кръг в Синсинати през 2014 г. Двамата се познават отлично още от юношеските си години и по традиция мачовете им са много оспорвани.

Победителят от петата им среща ще играе в четвъртфиналите с някого измежду Миша Зверев, Микаел Имер, Виктор Троицки и Симоне Болели.

Димитров участва за седми път в турнира в Стокхолм. През 2013 г. в шведската столица той спечели първата си титла при мъжете. Миналата година българинът стигна до полуфиналите, където отстъпи срещу Хуан Мартин дел Потро.

Янович, който имаше постоянни проблеми с контузии в последните сезони, заема 141-ото място в ранглистата. За поляка, който игра полуфинал на "Ролан Гарос" през 2014 г., днешният мач с Ербер беше първи на ниво "АТП" от "Уимбълдън".

След загубата си срещу Беноа Пер в третия кръг на тревните кортове в Лондон той беше участвал само в турнири от сериите "Чаланджър".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини