Съветниците от ГЕРБ искат на тържествената сесия да се гласува за кандидатурата на д-р Дафовски за Почетен гражданин

„И всички вкупом съгрешиха и вкупом непотребни станаха“. Такива библейски препратки навява пороят от декларации на партийните централи в Кърджали на тема „Е ли е достоен д-р Атанас Дафовски за почетен гражданин и ако да – кога? И ако всички вкупом, като спартански войни на входа на Термопилите, се втурнаха да бранят от „зложелатели“ неговата номинация, то тогава резонно изниква въпросът защо тогава тя няма да бъде подложена на гласуване на предстоящата тържествена сесия на ОбС ?!

В името на обществения консенсус и с оглед на „безусловната“ подкрепа, засвидетелствана от политици, медици, граждани, кмет, инициативни комитети и прочие формални и неформални обединения, групата на ГЕРБ в ОбС призовава да бъде преразгледано решението за обявяване на нулева година и да бъде подкрепено предложението на областния управител и солидарния с него инициативен комитет за удостояване на д-р Атанас Дафовски със званието почетен гражданин на Кърджали. Сега.

В противен случай ще бъдем принудени да смятаме, че обилния дъжд от мнения в медиите напоследък, няма за цел да защити от охулване една безспорно достойна личност, а напротив – служи за смокинов лист, който да скрие очевадният извод – че ябълката на раздора не е самата номинация, а нейният вносител, сиреч областният управител. Опитите за елиминирането му като автор на кандидатурата на д-р Дафовски, както и последващото „делегиране на авторски права“ върху инициативен комитет цели само и единствено да бъде омаловажен приносът на Никола Чанев и да бъде изместен центъра на тежестта от принципния дебат към отделната личност.

Аргументът, че номинацията не е отхвърлена, а само се отлага във времето, е лишен от логика. Той цели да реабилитира ръководството на общината и ОбС пред гражданите на Кърджали, като ги окичи, незаслужено, с венеца на обединители. Ако решението не бъде преразгледано, цялата разразила се в медиите полемика в полза на нещо, което никой не оспорва, става напълно безпредметна.Единственият ефект от нея, видимо отрицателен, е злоупотребата с името на една светла личност каквато е д-р Дафовски.

Това съобщиха за медиите в своето становище Групата съветници на ГЕРБ в ОбС на Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини