Веско Ешкенази избира участник в конкурса “Недялка Сименова” за своя майсторски клас

    Световноизвестният музикант Веско Ешкенази ще връчи свои награди в конкурса за млади цигулари “Недялка Симеонова”, съобщиха от общината. Това ще стане при награждаването на лауреатите в неделя от 15 часа в театъра.

    Веско Ешкенази ще избере един от 22-мата участници в конкурса за свой майсторски клас. Освен това виртуозът на цигулката ще награди друг участник с ценно нотно издание с автограф. Неговите отличия нямат нищо общо с официалното класиране, Ешкенази може да избере някой от наградените или пък от тези, които си тръгват без отличие, решението е негово, уточниха от общината.

    На гала концерта след връчването на наградите участие ще вземе и Веско Ешкенази, който вече има участие на хасковска сцена – през октомври миналата година в “Заря”, и има много почитатели тук.

    Тази година в конкурса за млади цигулари “Недялка Симеонова”, се включват 22-ма музиканти от 8 държави – Сърбия, Молдова, Словакия, Румъния, Турция, Македония, Корея и България. Най-младият участник е 8-годишната Павела Занева от София.

    Председател на журито е проф. Ангел Станков.

    В рамките на 3-дневните музикални дни в Хасково са предвидени и концерт на “Софийски солисти” - петък от 19 часа в театъра, в събота от 19 часа пак там ще звучат изпълненията на Квинтет “Клъстър”.

    В събота от 11 часа в читалище “Заря” пък е детският мюзикъл “Патиланци” на бургаската опера.

    42-рите музикални дни “Недялка Симеонова” ще бъдат закрити с концерт на Камерен оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков и солист Мичо Димитров на 22 октомври от 19 часа в театъра.

    Входът за всички концерти е свободен.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      То
      това браво
      5 -2
      12:52, 18 окт 2017
      Обаче какво стана с ремонта на тоалетните и отоплението? Като искате да каните световноизвестни гости не ви ли е срам къде ги каните? Какво стана с ремонта на читалище Заря?
      • Зл
        златна
        1 0
        14:11, 19 окт 2017
        Ти за обществени поръчки чувал ли си? Случайно да знаеш че общините са длъжни да спзват ЗОП- ха сега виж им сайта на общината сигур ще ги откриеш тия прослувути тоалетни. Ако не ида поне веднъж от любопитство да ги видя!Аман бе. Тия тоалетни са от построяването на читалището. При Георги Иванов други ли бяха? Пък залата на читалището не се ползва зимата от както аз се помня значи около 25 години. И то не за друго а защото нафтата е скъпа за парното. Интересна работа е това Хасково- все неща затуляни зад ъгъла десетки години искаме да ги оправят всичките за две. Те комуниските имали лозунг едно време :"Петилетката в три години". Хайде свалете ти ячерни очила де! Живейте си живота тоя кривия бордюр пред вас все някога ще го оправят и не е най-важният пък
    • 2
      Ви
      Вили_1508323208
      4 -1
      13:40, 18 окт 2017
      Всико е много хубаво, ама 40 000 лева за този конкурс, не са ли доста много за 22 участника???
    • 3
      Ма
      Мая Попова
      4 -1
      14:40, 18 окт 2017
      От къде знаете, че е 40 000 лева?
      И да са, пак не стигат, трябват още за култура. Когато душата е изхранена, тогава тогава ще има смисъл във всичко, което се прави. Едни смятат, че трябва да се инвестира в материалното, но то винаги ще се руши ако духовното е порутено.
    • 4
      Ку
      Културен
      4 -2
      14:51, 18 окт 2017
      Въжарска много щастлива бе! Защо ли?
    • 5
      Ви
      Вили_1508333790
      2 -1
      16:36, 18 окт 2017
      Мая толкова пише в културния календар,а че са малко парите общо за култура в Хасково съм съгласна с вас!
    Последни новини