Съдът порицава двама непълнолетни чрез разлепяне на присъдата им на специални табла

 Двама непълнолетни – Ангел и Николай получиха присъда „обществено порицание“ за кражба на пари и вещи и сега присъдите им трябва да бъдат разлепени на специални табла в населените места, в които са регистрирани.

На 5 август, възрастен пловдивчанин, страстен рибар, дошъл до село Виница с влак. След това продължил пеша по река Марица и стигнал до устието на Мечка. След дългия преход, докато чакал рибата да клъвне, заспал. В същото време близо до него Ангел и Николай пасели крави. Видели заспалия човек и решили, че е умрял. Задигнали 500 лв., които рибарят носел със себе си, за да не ги оставя без надзор у дома си. Парите взели от кожена чантата, а нея захвърлили. В чантата имало и лични документи. Момчетата скрили такъмите на рибаря в близките храсти и си тръгнали. По-късно се върнали да ги вземат и установили, че не само че няма мъртвец, но и скритата плячка също я няма. Междувременно мъжът се събудил и отишъл в кметството на квартал Любеново. Там се оказало, че наместникът Владимир Ангелов го познава като дългогодишен рибар, който често идва да лови на Марица. Лично той му дал пари и го откарал до гарата, като преди това го посъветвал да се оплаче в Полицията.

Още същата вечер Ангел и Николай разделили плячката и започнали да пазаруват без притеснение. Това бил поводът и в тях да се усъмнят служителите на реда. За няколко часа момчетата били разкрити.

Това не е първата тяхна проява в нарушение на закона. Присъдата „обществено порицание“ е просто поредната в тяхното битие. Решението на Районен съд - Първомай ще бъде разлепено пред кметствата в Любеново и Татарево.

Съмнително е, че някой ще се спре да прочете целия текст, а още по-съмнително е, че това порицание ще има възпитателна роля върху двамата непълнолетни крадци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    "Анонимен"
    2 0
    16:46, 18 окт 2017
    Само с бой и йебан се възпитават !
  • 2
    "a
    "Anonimen" 2
    0 0
    09:55, 29 окт 2017
    Както казва колегата-сапуна само с бой се оправя ....ама то такава ни е държавата драги ми господа ! *Силно отчаян*
Последни новини