За пръв път на туристическо изложение в Смолян: Идват участници от 4 държави, ще има и Дрон филм фест

 XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” се организира от новоучредената Организация за управление на Туристически район „Родопи” , под егидата на областния управител и съдействието на община Смолян.  Официално ще стартира в 12:00 часа на 19 октомври 2017 г във фоайето на РДТ „Николай Хайтов”. 

.”Имаме сериозни амбиции и планове за предстоящото туристическо изложение, като се фокусираме върху международното присъствие тази година. В средносрочен план ще търсим и ще наблягаме на балканските партньори с идеята и мисълта, че развитието на туризмът помежду ни крие огромен потенциал. Искам да отбележа, че сега при организацията се стремим да интегрираме по-широк кръг заинтересовани страни и участници – професионалните училища, гимназиите, професионалните организации, стопаните на туристически атракции от Родопите, общини, научни организации, университетите в Смолян, музея, галерията. Основният замисъл е да покажем потенциала за туризъм в Родопите във всичките му форми. Освен силният акцент, който поставяме върху традиционните форми – екологичен и зимен туризъм, по-активно вписваме тази година възможностите за развитие на балнеология и културно-исторически туризъм в региона.” , областният управител акцентира новите моменти във предстоящия форум.

 Община Смолян има активно участие в организацията, в това число и с финансов принос, предоставят безвъзмездно залата на театъра, където ще се проведе XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”.

Георги Пампоров отбеляза, че 24-ма са участниците в предстоящото изложение, сред които от Варна, Велико Търново, за първи път от Елена, Столична община, Министерството на туризма, от района на Родопите, с международно участие от Гърция, Естония, Молдова, Унгария, очакват се много гости от съседни държави, от туристическия бранш, хотелиерски и ресторантьорски асоциации.

Програмата, в рамките на изложението от 19 до 21 октомври 2017 година, е наситена от мероприятия – презентации, дискусии, посещения на туристически обекти в региона, демонстриране на местни занаяти. За първи път, в рамките на изложението е включен Дрон филм фест.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини