Над 400 души,основно деца, се включиха в похода за световния ден на ходенето

Изображение 1 от 2

    Над 400 ученици, учители, представители от община Смолян и спортни клубове се включиха в пешеходния тур за Световният ден на ходенето.
    Въпреки че те самите бяха достатъчно мотивирани, примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова нахъсваше участниците с лафове и разяснения за ползата от ходенето. При слънчево време съботния близо 5 километровия поход стартира от пешеходната зона на пл. ”Свобода” и завърши до горския резерват и екокомплекс за игри на открито „Амзово”.

    Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето 11 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, БАСВ, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“ и всички институции и организации, имащи отношение към здравето и спорта.
    Организаторите подготвиха томбола, различни игри и много лакомства за участниците. 
    Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 105 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини