Хлапак катастрофира с „Форд“, бяга

Три са пътните произшествия в областта през почивните дни. Няма пострадали. 17-годишен шофьор без книжка с „Форд“ ударил „Фолксваген“ при разминаване в района на село Скалак. Виновният за произшествието напуснал, без да уведоми контролните органи. Открит час по-късно. Съставен е акт по ЗДвП. След отнето предимство в Кърджали 27-годишен с „Рено“ блъснал мотопедист. Между селата Фотиново и Крилатица „Фолксваген“, управляван от 61-годишен, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил товарен „Дачия“. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. На виновните за произшествията са съставени актове по ЗдвП.

Две незабавни производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали срещу водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол. 2,16 промила отчел тестът на 38-годишен, който бил проверен в събота през нощта в село Чакаларово. В петък в 23,50 часа на бул.“България“ в областния център бил проверен 40-годишен, чийто резултат от теста е 1,48 промила. Шофьорите са били задържани за срок до 24 часа в управленията.

325 автомобила са били проверени в специализирана операция на територията на областта по линия на ТИСПОЛ за подобряване на обстановката по безопасността на движение. За констатираните 52 нарушения са съставени 17 акта и 35 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини