20 °C

Община Кърджали е с ново ръководство в Деня на българската община – 12 октомври

От днес /до края на работния ден/ Община Кърджали е с ново ръководство като управлението ѝ поеха 14 ученици от 4 училища в града, включени в инициативата „Мениджър за един ден“, която се, организира от JA Bulgaria. Това са Езиковата гимназия „Христо Ботев“, П. Р Славейков“, СУ „Отец Паисий“ и ПГ по икономика „Алеко Константинов“.
На специална церемония кметският стол на кмета инж. Хасан Азис бе зает от Александър Нучев от СУ „Отец Паисий“, който е председател на Детския и младежки парламент към ОДК в Кърджали, а негови заместници станаха Симона Иванова, Любов Стойчева, Мартин Каралчев, Ивелина Филипова, които ще управляват ресорите „Местни приходи“, „Хуматнитарни дейности“, „Общинска собственост и икономическо развитие“ и „Строителство и териториално развитие“. Те и останалите 9 „общински експерти“ бяха разпределени по дирекциите и отделите на общинската администрация, изявявайки желанието да се запознаят с реалната работа на институцията в рамките на работния ден.
„Местната власт се явява най-близко до хората, тя познава най-добре техните проблеми и за това се оказва в последните години, че местната власт е най-устойчивата и припозната от гражданите. Затова в основата на развитието и визията на една община се явява общинската администрация и кмета, екипа му и общинските съветници“, каза кметът инж. Хасан Азис в обръщението си към младите „мениджъри“.
Той ги запозна с работата на общинската администрация, с отговорността, която те поемат пред гражданите на Кърджали, с грижите, които трябва да полагат за благоустрояването на общината, за развитието на културата, образованието, спорта, социалната инфраструктура, с проектната готовност, която трябва да има общината за усвояването на финансови средства по европейски и национални програми.
В края на церемонията и преди всеки от мениджърите да се заеме със задачите си за деня, кметът инж. Хасан Азис им връчи сертификати за участие в инициативата „Мениджър за един ден“.
Последва и първата работна среща на новия „кмет“ Александър Нучев с кметове на населени места от общината, които поставиха проблеми свързани с осигуряване на дърва за отопление, асфалтиране на улици, В и К проблеми и др.
Стана ясно, че 35 ученици са кандидатствали за участие по обявените позиции с много силна мотивировка и желание да се запознаят с реалната работа на общинска администрация, като одобрени са 14 кандидатури.
Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. Утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост.
16-то издание на инициативата се провежда под надслов „Вдъхнови бъдещето“.
Кърджали бг вести


Хороскоп за 18.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини