Община Кърджали е с ново ръководство в Деня на българската община – 12 октомври

От днес /до края на работния ден/ Община Кърджали е с ново ръководство като управлението ѝ поеха 14 ученици от 4 училища в града, включени в инициативата „Мениджър за един ден“, която се, организира от JA Bulgaria. Това са Езиковата гимназия „Христо Ботев“, П. Р Славейков“, СУ „Отец Паисий“ и ПГ по икономика „Алеко Константинов“.
На специална церемония кметският стол на кмета инж. Хасан Азис бе зает от Александър Нучев от СУ „Отец Паисий“, който е председател на Детския и младежки парламент към ОДК в Кърджали, а негови заместници станаха Симона Иванова, Любов Стойчева, Мартин Каралчев, Ивелина Филипова, които ще управляват ресорите „Местни приходи“, „Хуматнитарни дейности“, „Общинска собственост и икономическо развитие“ и „Строителство и териториално развитие“. Те и останалите 9 „общински експерти“ бяха разпределени по дирекциите и отделите на общинската администрация, изявявайки желанието да се запознаят с реалната работа на институцията в рамките на работния ден.
„Местната власт се явява най-близко до хората, тя познава най-добре техните проблеми и за това се оказва в последните години, че местната власт е най-устойчивата и припозната от гражданите. Затова в основата на развитието и визията на една община се явява общинската администрация и кмета, екипа му и общинските съветници“, каза кметът инж. Хасан Азис в обръщението си към младите „мениджъри“.
Той ги запозна с работата на общинската администрация, с отговорността, която те поемат пред гражданите на Кърджали, с грижите, които трябва да полагат за благоустрояването на общината, за развитието на културата, образованието, спорта, социалната инфраструктура, с проектната готовност, която трябва да има общината за усвояването на финансови средства по европейски и национални програми.
В края на церемонията и преди всеки от мениджърите да се заеме със задачите си за деня, кметът инж. Хасан Азис им връчи сертификати за участие в инициативата „Мениджър за един ден“.
Последва и първата работна среща на новия „кмет“ Александър Нучев с кметове на населени места от общината, които поставиха проблеми свързани с осигуряване на дърва за отопление, асфалтиране на улици, В и К проблеми и др.
Стана ясно, че 35 ученици са кандидатствали за участие по обявените позиции с много силна мотивировка и желание да се запознаят с реалната работа на общинска администрация, като одобрени са 14 кандидатури.
Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. Утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост.
16-то издание на инициативата се провежда под надслов „Вдъхнови бъдещето“.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини