Свежи идеи за подреждането на спалнята (видео)

Мястото за сън е една от най-важните и интимни части в жилището и затова заслужава специално внимание. То е само наше и в него се оглежда нашия стил на живот. Дали е кипричко и уютно или с нещо не ни пасва, е въпрос който можем да решим и без да търсим съвета на дизйнер. Но за да постигнем нашия желан резултат, добре е да се запознем със стиловете, които касаят подреждането на възглавничките. То е толкова просто, когато познавате правилата в избрания стил.

Предлагаме 4 свежи идеи за стилно подреждане на леглото от специалистите в блога на Textura.

Стил 1: Класически стил
Класическият стил винаги е успешен. С него получавате елегантно легло, изпълнено с чар, добре подредено, но все пак никога няма да престане да привлича вниманието. Красиво и организирано легло в най-балансирания смисъл.

За да получите този стил, трябва да направите много възглавници и да ги подредите по размери, от големи към малки, отзад напред с място между тях.

Отпред поставете декоративните възглавници, както 45x45cm, така и 30x50cm. Двете колони възглавнички завършете с малка и удължена възглавница.

Стил 2: Контролиран хаос

Един от най-рисковите стилове, защото малък дисбаланс може да предизвика катастрофа. При аранжирането на контролиран хаос възглавниците се поставят без видима подредба, като не се търси симетрия, нито баланс между формите и размерите на възглавниците.

В резултат леглото има свеж, младежки и енергичен вид.

Всъщност това, което изглежда като хаос е проектирано и много добре обмислено. Едно е да се разтурят възглавниците, съвсем друго е да бъдат подредени така, сякаш са небежно нахвърляни.

Стил 3: Минималистичен
Не е нужно да са много, а да постигнете резултат с минимум възглавници.  В този стил се използва точния брой възглавници: възглавници за спане, квадратни и най-много чифт декоративни възглавнички. Желаният резултатът е елегантност, симетрия и ред, които дават на спалнята приятен и организиран вид, но не прекалено нагласен.

Тук ключът е да получите усещане за баланс и хармония с няколко елемента. Тъй като леглото не е претрупано, можете да си позволите да комбинирате различни модели или платове с различни текстури.

Стил 4: Пълна стена
Това предложение е в максималистичен стил – леглото е запълнено с възглавници. Леглото трябва да е голямо, за да може да бъде подредено на две нива на дълбочина. Всяко ниво се състои от 4 или 5 възглавници, по цялата ширина на леглото или стената.

Този стил е предназначен за истински любители на възглавнички и за хора или двойки, които имат много големи легла. Не се препоръчва при единични легла или малки двойни легла.

В това предложение възглавниците за спане са скрити. Има 5 квадрантни възглавнички по цялото легло, покриващи таблата или стената. Следва втори ред, в който също има 4 или 5 по-малки декоративни възглавници 45x45см.

Можете да създадете декоративен трети ред или да затворите композицията с малка удължена възглавница от 30х50см, за да да придадете завършен вид.

За да се ориентирате по-добре във всеки един от тези стилове, в блога на Textura са дали за безплатно сваляне графики на подредбата на възглавничките. Ако сте харесали точно възглавникичте на снимките, тях и още чудесни неща на марката – тук.

Във видеото можете да видите интериора на три страхотни спални от друг дизайнер – американката Ребека Робсън, най-гледания в YouTube интериорен дизайнер. Обърнете внимание на подреждането на възглавничките, чудно е.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини