На 12 октомври: Ден на отворените врати в Общината, Асеновата крепост с вход свободен

По случай Деня на българската община (12 октомври) Националният паметник на културата „Асенова крепост“ ще бъде с вход свободен като част от инициативите, посветени на празника, съобщиха от общинската управа. В самата Община пък ще има Ден на отворените врати за ученици, студенти и всички граждани, които искат да се запознаят с дейността на администрацията и нейната структура.

Младежкият общински съвет кани ученици от средните училища и представители от младежките политически формации на среща с кмета Емил Караиванов в 305 зала от 15: 00 ч. Събитието е част от Годишния план за младежката политика, приет с решение на ОбС. Целта е да се продължи започналия диалог с младите хора на Асеновград. На такава среща през 2016 г. се роди и идеята за създаване на Младежкия общински съвет. Този четвъртък по-опитните вече младежи ще споделят наученото и ще поканят и други свои връстници да вземат участие в дейностите на младежката структура. Основната част от дискусията ще бъде на тема „Какво мога да направя за моя град?”.

Датата 12 октомври е избрана и за едно от публичните обсъждания, които Община Асеновград организира. От 11: 00 ч. в 601 зала ще се проведе обсъждане на отчета на бюджета за миналата година.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини