Камионите и автобусите цяла седмица под лупата на полицията

    Цяла седмица под засилен контрол по пътищата на Европа и България ще са товарните автомобили и автобусите.

    Акцията е по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Строгите проверки ще продължат до 15 октомври на територията на всички държави-членки. При тях ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

    „Доста често именно с автобусите и тежкотоварните превозни средства стават произшествия, които водят до тежки последствия“, посочи началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите. Именно намаляване на подобни инциденти целят настоящите засилени проверки, посочи главен инспектор Чобанов.

    Освен за нарушения по Закона за движение по пътищата, по време на инспекциите от служители на криминална и икономическа полиция ще се следи и за незаконен трафик на бежанци и нелегален превоз на акцизни стоки. Ще се правят проверки и за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, и транспортиране на крадени стоки.

    Най-засилени ще са превантивните мерки по АМ „Марица“ в участъка на пункта Капитан Андреево, в Хасково и съседните села.

    Възловите трансгранични коридори, какъвто се пада и в Хасковска област, са с натоварен трафик не само през делничните, но и почивните дни, посочи още Димо Чобанов.

    По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена винетна такса за ползване за определен срок на републиканските пътища.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      НГ
      Н Г
      6 -2
      21:39, 9 окт 2017
      чобанов вслушай се във практиката и опита на стефан димитров н-к на пъния контрол този колега е тръгнал от най долното стапало и благодарение на дисциплината си и професионалния опит достигна съвсем заслужено на този отговорен и авторитетен пост той е за пример пред всички колеги .Поздравление Стефчо ти си остана земен и верен колега много има да се учат от теб .
    • 2
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      0 -4
      01:22, 10 окт 2017
      Ако бяха мъже мильо-ционерите щяха да проверяват... Виж коментара
    • 3
      Ня
      Някой
      1 -2
      09:27, 10 окт 2017
      Много бързо го повишихте Чобанов в чин КОМИСАР !!! Преди няма и два месеца беше квартален ......
    Последни новини