ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров, той се извини на журналист. Преглед на печата

Скандал.

„Монитор“:

ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров, той се извини на журналист

ГЕРБ се разграничи със своя позиция от депутата Антон Тодоров, който отправи в ефира на Нова тв остри думи към водещия Виктор Николаев, поставяйки под въпрос компетентността му и намесвайки неговата бивша колежка. Причината за изблика на Тодоров бяха намеци от страна на Николаев, че депутатът спекулира с информация. „ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на Антон Тодоров са негово лично мнение“, обявиха от партията.

„Емко“.

„Сега“:

Тормозът срещу „Емко“ продължи с инспекция от НАП

Сагата с оръжейния завод „Емко“ продължава. В един и същи ден работниците направиха поредния си протест, държавата върна експортния лиценз на предприятието и веднага след това му прати инспектори от НАП на проверка. Освен това се разбра, че „Емко“ вече има право да търгува, но няма да се върне в „индийската“ сделка за десетки милиони, която точно заради отнетия му лиценз бе прехвърлена на държавното дружество ВМЗ.

Вчера централата на „Емко“ била „посетена“ от данъчни инспектори и полиция. Пратениците на властта обявили, че издирват акциите на друга оръжейна фирма – „Дунарит“, защото компанията на „Емко“ ги била придобила незаконно. Това се случва точно в момент, в който собственикът на „Емко“ Емилиян Гебрев е извън България.

Хитрино.

„24 Часа“:

Софийският градски съд спря първото от делата за взрива край Хитрино

Софийският градски съд спря едно от делата, по което пострадали и роднини на загинали искат обезщетения.

Делата са близо 30, а исковете са за около 10 млн лева.

Ищците са разделени в три групи – на хора с пострадал бизнес, на хора с леки травми и малко щети и на такива с големи увреждания или които са загубили близък.

За да спре делото временно, Софийският градски съд се мотивира, че не става ясно от исковата молба на Ремзи Ислям, каква точно е отговорността на „Булмаркет рейл карго“.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    не ги е срам
    20 -1
    09:09, 7 окт 2017
    гербаджийски мерзавци ,самозабравили се смешници некадърни ,днес заплашват журналисти а утре реални действия за видими резултати ! НЕ ГИ Е СРАМ
Последни новини