"Мичиган" измества свинския грип, идва със силно главоболие. Преглед на печата

„24 часа“

„Мичиган“ измества свинския грип, идва със силно главоболие

Нов грипен щам – „Мичиган“, ще измести досегашния свински грип, който поваляше българите през последните години.

Очаква се да ни удари и още един, познат щам – „Хонконг“.

Със застудяването на времето идва и новият грипен сезон.

„Хора в активна, зряла възраст би трябвало да изкарат грипа сравнително леко, дори и да не са имунизирани. Когато обаче говорим за хора над 60 – 65 г. , особено с хронични заболявания като диабет, бъбречна недостатъчност, сърдечни и белодробни проблеми – а това се отнася за 80 – 90% от тази група, за тях едно грипно заболяване крие много рискове и като усложнения, и като утежняване на здравословното състояние“, отбелязва д-р Кунчев.

„Стандарт“

Делян Добрев излиза от политиката

Не съм се облагодетелствал от държавни пари. Тази сутрин бях при премиера Борисов. Той се върна от Талин. Случват се хубави неща за страната, а цялата държава се занимава с щуротиите на Йончева. Казах му че положението е нетърпимо и, че се отказвам, подавам оставка, от всичките позиции, които заемам. Не искам да тежа на правителството, обяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той е и председател на комисията по енергетика в парламента.

Никога не съм се стремял към тази власт. Мисля, че съм направил достатъчно важни неща. На всеки един политик му идва края на кариерата. Гордея се с това, което съм постигнал, продъжи той.

„Монитор“

120 души на месец дирят изчезнал стаж

Всеки месец около 120 човека търсят липсващия им по документи стаж за пенсия. Това показва проверка на „Монитор“ сред консултантски фирми.

„Най-големият проблем, с който се сблъскват поне 10 мои клиенти месечно, е липсата на архив на предприятието, в което са работили, за да докажат осигурителния си стаж за пенсия“, обясни пред „Монитор“ пенсионният консултант Стефан Колев.

„Сега“

Прокуратурата сключва сделка по всяко трето съдебно дело

Всяко трето дело, което прокуратурата внася в съда, е предложение за сделка. 13.5% от внесените актове са за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание глоба. Така едва 53.1% от делата влизат в съда като обвинителни актове, т. е. се гледат по общия ред и изискват усилия от държавното обвинение за доказване на вината.

„Дума“

Борисов натири Делян Добрев

Делян Добрев обяви, че подава оставка от всички позиции, които заема. Напускането му било съгласувано в ранни зори вчера с премиера Бойко Борисов.

„В очите на хората вече не съм професионалист. Вече съм достатъчно окепазен. Аз съм смъртоносно ранен политически“, театрално се ожали гербаджията по телевизията и изрично натърти, че Борисов приел доводите му.

Часове по-късно обаче Цветан Цветанов строи структурите и заваляха декларации в защита на хасковския депутат. Първи във вярност се отчетоха структури, за които се знае, че са в постоянен контакт със зам.-председателя на партията. Депутати от ГЕРБ се надпреварваха да обявяват във фейсбук, че ще гласуват против оставката на Добрев в парламента.

„Капитал дейли“

Делян Добрев излиза от политиката заради скандала в Хасково

Депутатът от ГЕРБ и областен координатор в Хасково Делян Добрев се оттегля от политиката след обвиненията в кадруване и бизнес интереси в управлението на общината. Пред bTV той съобщи в неделя, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за решението си да напусне парламента и ръководните постове в ГЕРБ. Причината, която е изтъкнал, е „този скандал да не тежи на правителството“.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини