Демонстрираха жива връзка през сателит на 10K x 2K панорамно видео

SES Video представи най-модерните технологични открития на щанд 1. B51 на изложението IBC 2017 в Амстердам.

На изложението бе направена демонстрация на сътрудничеството с Fraunhofer HHI, което позволи на посетителите да се потопят в центъра на Люксембург, благодарение на жива връзка през сателит на 10K x 2K панорамно видео съдържание, директно до щанда на изложението. Най-новият модел Fraunhofer HHI Omnicam-360 видео камера улови сцени на живо от центъра на Люксембург, които бяха ретранслирани през сателит АSTRA 2E на 28.2градуса източна орбитална позиция, директно до щанда на SES. Гостите следиха на живо случващото се чрез очила за виртуална реалност и се пренесоха директно в сърцето на Люксембург, докато физически бяха на изложението в Амстердам. Гостите можеха да наблюдават образите на голям плосък екран и да приближават и отдалечават образите с дистанционно управление на 360 градусовата панорама.

Втората демонстрация бе проведена в сътрудничество с LG, ATEME, France Televisions и 4-Ever. Беше излъчено съдържание в 100Hz High Frame Rate Ultra HD през сателит Astra на орбитална позиция 19.2Изток. Съдържанието включваше бързи, екшън сцени и демонстрира ползите от високочестотното видео от 100 кадъра в секунда сравнено с 50 кадъра честота, което е настоящия видео стандарт в Европа. Видеото беше излъчено на OLED екран на LG, с прототипен HFR фърмуер.

Третата демонстрация, в сътрудничество със Samsung, представи първото в света сателитно излъчване на Ultra HD в HDR10+ стандарт. HDR10+ е новият отворен стандарт на Samsung за образ с високо динамичен диапазон High Dynamic Range (HDR). HDR предоставя възможност за използване на динамична метадата и създаване на HDR ефект за всяка сцена, като намалява потъмняването на образа и цветността, за да подобри зрителното изживяване.

„SES постоянно следи за развитието на новите технологии и работи с клиенти и партньори от индустрията, за да подобри още повече изживяването от гледането на телевизия, заяви за медиите Томас Вреде, вицепрезидент Нови технологии и стандарти в SES Video. „Нашите гости можеха да изживеят усещането да са в центъра на Люксембург чрез нашата VR демонстрация на живо, да се насладят на бързия образ с HFR технология, и да открият яркостта на образа в HDR10+ старндарт. ”

IBC 2017 в Амстердам се проведе между 15 и 19 септември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини