Общината готви стадиона за „А „група, кърджалийци вярват че „Арда“ влиза от раз в „Б“ група

Община Кърджали готви стадион „Дружба“ за мачове от първа футболна лига. Стадионът вече приема срещи от аматьорската лига, но са нужни още подобрения за да се играят срещи от първа и втора дивизия. Това сподели при общественото обсъждане на отчета на Бюджет 2016 кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той каза, че общинска администрация подпомага ФК „Арда“ и се надява в следващия сезон тимът да е във втора професионална лига. Мнението на градоначалника се споделя от кърджалийци, включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести. Над две трети от респондентите са на мнение, че ФК „Арда“ ще играе през следващата година в втора професионална лига. Процентът на съмишлениците на кмета е 67.9%. Едва 25% са скептиците, които не очакват бърз успех на ФК „Арда“.7.1на сто не могат да преценят.

Градоначалникът каза още, че за да домакинства мачове от първа и втора професионални лиги, стадион „Дружба“ се нуждае от нови изходи и входове, чието изграждане предстои. Ще направим всичко за феновете, категоричен бе градоначалникът.

 За зимния сезон ще бъде готов и закритият плувен басейн. Вече се правят проби. В момента той е пълен с вода. Нужни са някои допълнителни дейности по укрепване на основите. Общината се е издължила на изпълнителя на строително-монтажните работи. Нужно е да се преведат само още 15 000 лева. Забавянето на пуска се дължи на възникнали конструктивни проблеми. Наложило се и смяна на проектанта и изготвянето на нов проект.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини