Изявени деца от Кърджали на международен лагер в Измир

Селин Осман и Ирем Ахмед от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали с ръководител Севинч Еминова бяха поканени и взеха участие в Първи Международен детски лагер на побратимените градове в гр. Измир, който се проведе от 11 до 16 септември. Основен организатор на събитието бяха голяма община Измир и община Буджа, където се намира спортния лагерен център сред природата в месността Кайнаклар. Изявените художници от ОДК представиха Кърджали в международната проява по предложение на община Кърджали.


В лагера взеха участие 28 деца на възраст от 12 до15 години от 8 страни: гр. Баку, Азербайджан; гр. Кърджали, България; гр. Мостар, Босна и Херцеговина; гр. Бремен, Германия; гр. Тиендзин и Ухан, Китай; гр. Волград, Русия; гр. Кейп Таун ЮАР и Турция.

Участниците имаха възможност да посетят Зоологическата градина в гр. Измир, Античния град Ефес, китното селце Шириндже и да се срещнат с кмета на толяма община Измир г-н АзизКоджаоглу. За всеки лагерен ден организаторите бяха подготвили наситена програма: велопоход, катерене по алпинистка стена, „Ден на моя град и моята страна“, „Уча езика на моя приятел“, а всяка вечер лагерния огън събираше деца и ръководители за забавления, песни и танци. Нашите представители подготвиха вечер на България, в която разказаха за нашите традиции и обичаи и представиха мотиви и символи от българската шевица. В много приятелска атмосфера участниците свободно общуваха на английски, руски и турски език, запознаха се с различните култури, обмениха идеи и споделиха опит.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини