Ryanair отменя полетите на над 400 хил. пътници

Ryanair отменя полетите на 400 000 пътници до края на октомври, съобщава „Гардиън“. Авиокомпанията изтъква като основната причина подобряването на точността на полетите.

На пресконференция в Дъблин след негодувание на пътниците и спад на цената на акциите на компанията, главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри се извини „безрезервно“.

Ryanair ще анулира 40 до 50 полета всеки ден до 31 октомври, а авиокомпанията обещава да съсредоточи съкращенията върху маршрути, където алтернативните полети са по-лесно достъпни. О'Лиъри заяви, че клиентите, чиито полети са били отменени, са получили имейл до понеделник вечерта.

Той каза, че 75% до 80% от пътниците ще бъдат пренасочени безплатно в рамките на един ден от очакваната им дата на заминаване и ще бъде изплатена компенсация от 240 до 400 евро (от £ 212 до £ 354) в зависимост от продължителността на пътуването.

„Няма да плащаме за полети на други авиокомпании“, каза той. „Не можем да си позволим да плащаме високите разходи на нашите конкуренти“.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини