Наградиха богоровци за високи постижения в първия учебен ден

    С 13 паралелки ученици започва учебната година за ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград. Както писахме, тържеството за 15 септември се проведе на входа на парк „Вапцаров“ заради ремонта на двора на гимназията.

    Директорът на училището Красимир Кръстев поздрави учениците и учителите и подчерта, че има нещо символично в откриването на тази учебна година. „Ние провеждаме занимания в сградата на бившето училище, „Вапцаров“, а празникът днес е в парк „Вапцаров“, посочи той. Пожела активно участие в ученическия живот на богоровци и силна подготовка за зрелостните изпити на завършващите тази година.

    Сред официалните гости на празника бе депутатът Виолета Желева. Народният представител заяви, че 15 септември винаги е бил вълнуващ ден, защото с новата учебна година дава хоризонт за нови мечти, надежди, приятелства и опознаване на света. Желева пожела на учителите да продължават да изпълняват своята мисия, а на учениците – да са упорити, успешни и да вярват в себе си.

    В Езиковата гимназия отново бе спазена традицията да се връчват награди на ученици, за високите им постижения под формата на литература. Средствата осигурява холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана“ по инициатива на бившата възпитаничка на гимназията Йорданка Благоева.

    Празникът включваше и музикална програма, част от бяха изпълненията на клуба по танци „Богоровци“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини