Езиковата гимназия открива учебната година в парк "Вапцаров"

Тържеството за началото на учебната година в ПЕГ "Д-р Иван Богоров" ще се проведе на входа на парк "Вапцаров", информират от гимназията.. Причината е в ремонтните дейности, които са свързани с обновяване двора на училището и все още вървят там.

По същата причина старт на новата учебна година в ПМГ "Иван Вазов" ще бъде даден пред главния вход на училището, а не в двора, където също се ремонтира. 

Пред бюст -паметника на Васил Левски ще се проведе празника и в СУ "Васил Левски", чийто двор също се обновява.

В останалите училища, където вървят строителни дейности  тържествата ще са в дворовете им. Става дума за ОУ "П.Славейков" ,ОУ "Алеко Константинов" и СУ "Любен Каравелов", където пространството пред сградите е асфалтирано.

Както писахме по-рано, началните часове на празника на 15 септември са различни за различните учебни заведения.

 В 9:00 часа на 15 септември учебната година ще бъде открита в ОУ "Алеко Константинов", ОУ "П.Славейков", СУ "Любен Каравелов" и СУ "Васил Левски".

В 9:30 часа започва тържествената част в ПМГ "Иван Вазов", ОУ "Димитър Матевски" в Меричлери, Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров", ОУ "В.Левски" в Ябълково, ОУ "Христо Ботев" в Крепост и ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в кв.Черноконево.

В 10:00 часа ще бъде даден старт на учебната година в ОУ "Хр.Смирненски" в Радиево, ОУ "П.К.Яворов" в кв."Изток" и ПЕГ "Д-р "Иван Богоров" в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини