Пробно: Евакуираха 105 деца от забавачка заради пожар

    105 деца бяха евакуирани заради симулиран пожар в 3-та детска градина „Незабравка“ в Хасково. Около 10 часа тази сутрин се включи пожароизвестителната сирена и всички малчугани напуснаха сградата по групи през трите изхода. Те бяха съпровождани от учителките. На двора децата бяха посрещнати от пожарникари. Един от огнеборците - инспектор Веселин Бекяров, им обясни основните правила, които децата трябва да спазват при възникване на инцидент.

    Малко по-късно малчуганите наблюдаваха гасене на локализиран пожар, контролиран от огнеборци. Пламъците в метална тава загаси една от учителките в детската градина - Мара Ряпова, която облече пожарникарски дрехи и шлем. Тя взе пожарогасителя и с наставленията на огнеборците пламъците бяха потушени.

    Децата от забавачката имаха възможност да видят как се работи с шланг и да разгледат отблизо пожарникарския автомобил, което се оказа вълнуващо преживяване за тях.

    От ръководството на детската градина прочетоха благодарствено писмо за огнеборците, които през цялата година полагат усилия за опазване живота и здравето на гражданите.

    Заниманията в забавачката са част от планираните дейности по повод професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.

    Планът за евакуация при инциденти се изпълнява по два пъти в годината, обясни директорката Галя Милкова. Тя поясни, че идеята на тренировъчното занимание е децата да разберат как се действа в реална ситуация на пожар или друго бедствие, при което трябва да напуснат сградата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини