Apple представи новите модели iPhone

Изображение 1 от 4

    Освен новия Apple Watch, на дългоочакваното си събитие днес от Apple представиха и два нови модела телефони – iPhone 8 и iPhone 8 plus, които разполагат със стъклен гръб, позволяващ безжично зареждане.

    iPhone 8 е с 4.7-инчов дисплей, докато при 8 Plus екранът е 5.5-инчов.

    Те се предлагат в три цвята – сребрист, сив и златист. От компанията твърдят, че заздравеното стъкло е най-здравото, използвано някога в смартфон. Телефонът е прахоустойчив и водоустойчив.

    Говорителите на телефоните са с 25% по-мощни, в сравнение с тези на iPhone 7.

    iPhone 8 е оборудван с новия процесор A11 Bionic, който, според Apple, е най-бързият и умен чип, използван някога в смартфон. Tой е с между 25 и 70% по-бърз от чипа, използван в предишния модел.

    Моделите са оборудвани и с нова камера с по-бърз автофокус и нови 12-мегапикселови сензори. Тя допуска 83% повече светлина за по-добри снимки.

    Всеки от новите модели ще разполага с обогатена реалност (AR), като за това също са използвани нови сензори.

    iPhone 8 ще се предлага в 64GB и 256 GB версия. Цените ще започват от 699 долара. При 8 Plus цената започва от 799 долара за 64 GB версията. Предварителните поръчки ще започнат от 15 септември, а доставките от 22 септември.

    Новата операционна система iOS 11 ще бъде налична за всички потребители от 19 септември.

    Телефоните от новата серия също така ще могат да се зареждат безжично, посредством Qi стандарта.

    Iphone X

    Apple представи и дългоочаквания iPhone X.

    iPhone X разполага с 5.8-инчов ‘Super Retina’ OLED дисплей с 2.7млн. пиксела, който поддържа HDR в Dolby Vision, както и HDR10 и True Tone.

    iPhone X вече няма хоум бутон. „Събужда се“ се с почукване върху екрана. По-голям страничен бутон пък ще активира дигиталния помощник Siri.

    Официално телефонът ще разполага с лицево разпознаване. Всичко това се извършва единствено от телефона и не се изпраща на сървър. Лицевото разпознаване ще работи и със системата за разплащания Apple Pay.

    От Apple твърдят, че носенето на шапка, очила или нова прическа няма да заблудят FaceID. Системата може да се адаптира с времето. Тя също така не може да бъде излъгана със снимка. От компанията са използвали производители на маски за Холивуд, за да гарантират, че системата FaceID не може да бъде заблудена. Шансът това да се случи е 1 на 1 000 000.

    Плъзване отдолу нагоре на екрана ще връща потребителя в хоум скрийн. Същата функционалност важи и за всяко приложение.

    iPhone X ще бъде със стъклен гръб и ще се предлага в космически сив и в сребрист цвят.

    Телефонът ще разполага с две 12-мегапикселови камери, като разположението е вертикално.

    Новият модел също ще има безжично Qi зареждане, а батерията ще издържа два часа по-дъпго, в сравнение с iPhone 7. Батерията му обаче вероятно е и малко по-голяма.

    От Apple представиха и по-голямо зарядно, което зарежда iPhone, Apple Watch и AirPod. От компанията го наричат AirPower, а продажбите му ще започнат следващата година.

    Iphone X има същия процесор като iPhone 8 – А11 Bionic.

    Новият модел ще се предлага в 64GB и 256GB версии. Цените започват от 999 долара. Предварителните поръчки започват от 27 октомври, а доставките от 3 ноември.

    Цените на iPhone SE вече започват от 349 долара, при iPhone 6 от 449 долара, а при iPhone 7 от 549 долара.

    Източник: profit.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини