Ветераните на „Магусаспор” от Кипър спечелиха турнира за купата на Ардино

Отборът на „Магусаспор” от кипърския град Фамагуста спечели Международният футболен турнир за ветерани в Ардино, който се превърна в един голям спортен празник за града. На финала възпитаниците на Осман Налбантоглу надиграха категорично миналогодишният първенец в турнира тима на „Берое“ от Стара Загора с 3:0 и грабнаха купата на Ардино. Точни за кипърци бяха Исмаил Байрактар (2 гола) и Мустафа Демирис.

В спор за третото място домакините от „Юнак” (Ардино) победиха след изпълнение на дузпи тима на „Вистонида“ от Гърция с 4:3. Редовното време на мача завърши 1:1. Гостите от Гърция  поведоха в резултата с гол на Димитрис Чифлигоглу, но ардинчани изравниха чрез Шенер Мустантиков.

Тази година турнирът беше в памет на един от най-добрите футболисти на местния „Юнак“ Никола Тодоров (Кольо Джама) (1940 – 2010 г.).  Той е играл с екипа на „Юнак“ в края на 60-те години на миналия век.Впоследствие активно е участвал в дейността на клуба. Водил е славния отбор на „Юнак“ през 80-те години на миналия век, когато е в Югоизточна „В“ футболна група. Състезанието бе под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.

В града под Белите брези легендата на българския футбол Петко Петков, дойдоха вратарят на „Юнак“ от 60-те години на миналия век Минчо Добрев, легендарната седмица на „Юнак” Сево Бонев, бившият треньор на славния „Юнак” от 80-те години на миналия век Стоян Илиев. Тук бяха още съпругата на Никола Тодоров (Кольо Джама) Недялка Тодорова, синът му Георги и дъщеря му Смиляна.

След турнира кметът на общината Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям връчиха купите на отборите. Имаше и индивидуални награди. За най-добър играч на турнира бе определен Тунджай Байрам от „Юнак, а за най-добър вратар – Анестиз Кафечополус от гръцкия „Вистонида“. Мустафа Демирис от кипърския  „Магусаспор” стана голмайстор на турнира с три гола, а Петко Иванов от „Берое“ бе избран за най-полезен играч. И четиримата получиха статуетки от организаторите.

„Проведе се един стойностен турнир. Всички двубои бяха много оспорвани. Поздравявам ръководството на ФК „Юнак“, които са в основата на цялата организация“,  заяви при закриването кметът Ресми Мурад. Той благодари на отборите за участието им в състезанието и ги покани да участват и в следващото издание на надпреварата.

„Щастливи сме, че спечелихме купата на Ардино. Турнирът свърши, но ние създадохме тук много приятелства, които искаме да продължим за в бъдеще. Поздравявам домакините за чудесната организация по време на турнира”, заяви президентът и треньор на кипърския „Магусаспор“  Осман Налбантоглу. От името на клуба той връчи почетни плакети на кмета Ресми Мурад, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и президента на ФК „Юнак“ Метин Мустафов.

Съдии на футболния турнир бяха Красимир Стойчев, Николай Тодоров и Константин Костов, и тримата от Стара Загора.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини