Кърджали ще бъде домакин на състезание с джетове,включва се и кметът

За първи път Кърджали и водното огледало в центъра на града ще бъдат домакини на състезание с джетове, последен кръг от републиканския шампионат. Топ пилоти от България, Гърция и Румъния ще мерят сили на язовир Кърджали в събота, а в неделя са гонките от паралелния слалом на водното огледало и награждаването на състезателите. 

От Гърция е заявил участие техния шампион в класа на професионалистите с прав джет Василис Францескос, а при дамите за първи път ще се пусне с джет и офроуд шампионката Рени Христова от Стара Загора. В събота вечерта на 9 септември за първи път ще се проведе драг състезание с джетове на водното огледало осветено от Дани Лазерно Шоу с много звук и светлина. 

Професионалисти с флаит бордове ще направят уникални фигури и водно шоу за публиката. Организатор е местния клуб "Кинекс Рейсин" и "4х4 Адвенчър" съвместно с община Кърджали, като кмета Хасан Азис ще вземе участие в гонките с най-мощния джет 300 к.с. See Do и през двата дни. 

Ще бъде открит за записване и аматьорски клас за начинаещи, като записванията са на 9 септември сутринта на плажа на Главатарци на язовир Кърджали.

www.sportal.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини