КНДР тества водороден заряд за междуконтиненталните си ракети, САЩ готови да ударят с ядрено оръжие

КНДР заяви, че успешно е тестван водороден боен заряд, предназмначен за междуконтиненталните балистични ракети. Заповедта за изпиранието на водородния боен заряд е била дадена лично отт Ким Чен Ун. КНДР твърди, че няма иатекла радияция или други последици за околната среда вследствие теста на водородбата бомба

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и премиерът на Япониа Шиндзо Абе са обсъдили по телефона последния ядрен тест на  КНДР, съобщи пресслужбата  на Белия дом.

"Президентът Тръмп е подтвърдил ангажимента на САЩ да защитава своята територия и тази на съюзниците си като използва всички дипломатически (средства, конвенционални и ядрени възможности", се казва в съобщението.

Доналд Тръмп предупреди също, че Съединените щати могат да прекратят търговските отношения с всяко страна, която поддържа бизнес връзки с Пхенян. 

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон Меркел и Макрон осъдиха последния ядрен тест, като заявиха, че това е "ново измерение на провокацията". В изявление на германското правителство се казва, че Меркел и Макрон са единодушни, че Северна Корея нарушава международното право и че международната общност трябва решително да реагира.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини