„Арда“ и „Загорец“ не можаха да се победят

Изображение 1 от 2

    Футболистите на „Арда“ завършиха 0:0 при гостуването си на „Загорец“ в среща от петия кръг на Югоизточната „В“ футболна група. Двубоят се изигра на градския стадион в Нова Загора и бе наблюдавана от над 500 зрители. Така със спечелената точка тимът от Кърджали продължава да е на върха с актив от 13 точки и внушителната голова разлика 13:0.

    Докато първата част бе равностойна, през второто полувреме възпитаниците на Елин Топузаков контролираха играта, бяха по-активни и постоянно търсеха път към вратата на опитния страж на домакините Евгени Караманов. Положения не липсваха, но шансът пред противниковата врата не позволи на кърджалийци да си тръгне с трите точки. Домакините от своя страна разчитаха предимно на контраатаки.

    След срещата футболистите на „Арда“ поздравиха феновете, които пропътуваха отново стотици километри, за да подкрепят своите любимци от трибуните.

    „Когато не можем да победиш, по-добре да не загубим. Така, че в днешната жега и умората, която се натрупа в последните три мача, които изиграхме за шест дни, можем да бъдем доволни от спечелената точка. През второто полувреме имахме териториално превъзходство, трябваше само да матерализираме с един гол и мисля, че щяхме да ги надиграем“, заяви след срещата треньорът на „Арда“ Елин Топузаков.

    Наставникът на домакините от „Загорец“ Мирослав Миндев сподели, че футболистите му не са издържали физически. „Мисля, че през първото полувреме играхме по-добре, но през втората част гостите от Кърджали контролираха играта. Отпаднахме физически, което е нормално с оглед на това, че ние сме аматьори. В нашия състав почти всички работят, не всички тренират всеки ден. А при „Арда“ е обратното, те са абсолютно професионални начала и тренират всеки ден“, заяви Миндев.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини