„Арда“ победи „Миньор“ с гол в продължението

    Футболистите на „Арда“ от Кърджали победиха гостуващия отбор на „Миньор“ от Раднево с 1:0 с гол в добавеното време. Двубоят от четвъртия кръг на Югоизточната „В“ футболна група се изигра на стадион „Дружба“ и бе наблюдаван от над 3 000 зрители. Възпитаниците на Елин Топузаков вкараха единствения гол в мача след изтичането на редовното време. В 94-та минута след центриране на Атанас Чепилов на първа греда, Георги Стефанов отклони топката на втора греда, където Беркай Халил я прати зад изненадания вратар на гостите от Раднево Ивайло Петров. Така тимът от Кърджали продължава да е на върха с актив от 12 точки и внушителната голова разлика 13:0.

    Двубоят през първото полувреме бе равностоен, но през второто футболистите на „Арда“ показаха по-голяма класа и натиснаха своя съперник. Създадени бяха много голови положения. В 69-та минута след удара на Георги Стефанов топката срещна напречната греда. Пет минути по-късно отново удар на Герги Стефанов бе избит от голлинята. В последните десте минути атаките на домакините следваха една след друга и закономерно дойде и голът в продължението.

    „Контролирахме мача през цялото време, можехме и по-рано да вкараме гол и да решим срещата, но има и такива мачове. Важното е, че спечелихме трите точки, а момчетата показаха мъжество и характер до последната минута“, заяви след срещата треньорът на „Арда“ Елин Топузаков.

    Спортният директор на „Арда“ Емил Кременлиев сподели, че играчите на „Арда“ са показали голямо превъзходство през цялата среща. „Гостите от Раднево се бранеха със всички футболисти на полето. Всеки отбор би се затруднил, при такава ситуация. Все пак имахме шанс да отбележим го лв добавеното време. Във футбола има и трудни и лесни срещи, таз се оказа трудна. Момчетата така се каляват“, заяви Кременлиев.

    Наставника на гостите от Раднево Живко Иробалиев не пожела да даде интервю след мача. „Трудно е да се говори след такава загуба в последната минута“, заяви той изнервен.

    Текст:Гюнер Шукри

    Снимки:Гюнер Шукри и Никола Стоев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини