Общината се моли, гражданите си п(а)суват. Защо в Смолян няма ред?

    Паркирани автомобили пречат на строително-ремонтните дейности на ул. „Наталия” в кв. „Райково“, констатират в прессъобщение до медиите от пресцентъра на Община Смолян.

    Улицата е затворена за движение със заповед на кмета Николай Мелемов, поставени са съответните знаци и указания, но недобросъвестни шофьори паркират колите си, коментират от общината. Това пък налагало да се търси съдействието на полицията, да се издирват водачите, за да махат пречещите возила.

    Общината определя проблема като сериозен, защото се възпрепятстват строителните дейности по улицата, която в момента се асфалтира и апелира нарушителите с МПС-та да спазват указанията и да не паркират по улицата, докато се извършват ремонтните дейности.

    Паралелно с това обаче напълно справедливо граждани коментират в социалните мрежи, че с апели работата няма да стане. Тоест според тях общината трябва да си влезе във функциите на местна власт с определените от закона правомощия и да налага глоби, санкции или каквото е нужно, за да се въведе ред. Защото с молби, апели и прессъобщения няма да стане, показва дългогодишния опит.

    Друг е въпросът защо въпреки многократните обещания и заявки, местната власт в лицето на кмета не създаде така необходимата структура Общински инспекторат, която щеше да въведе този ред не само с колите в движение, но и с трошките тип „ламаринени гробници“ наблъскани по улици, тротоари и всевъзможни места из града. За складираните дърва пък да не говорим, заемат и без това малкото свободни места за паркиране. За капак на всичко по кварталите изобилстват всевъзможни варианти на резервация „паркомясто“. По тротоарите пред блоковете и малките улици е пълно с пластмасови туби с вода, летви, колове и бетонни блокчета, използвани като бариера за съседите. Жалката гледка обаче е образец на тотален провинциализъм и ярък пример, че всеки си прави каквото си иска, защото няма контрол и санкция.

    Така че, г-н Мелемов, това е начина, другото са молби нахалост и замазване на проблема с вял пиар!

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Хи
      хитърко
      19 -2
      15:04, 23 авг 2017
      Ами автосалоните какво правим .Нито данък плаща ама си тура колите навсякъде.Ай секана ще ми говорят за синя зона .Та даже и по тревните площи
      Да вземат пари от тях тогава да търсят и от нас.
    • 2
      12
      123
      24 0
      16:07, 23 авг 2017
      Интересно, кой разреши изграждане на автосервиз на кръстовище ,без нито едно място за паркиране. Всички коли паркирали пред сервиза са в нарушение,и няма как да не са в нарушение коли паркирани точно под знак 36 на които пътна полиция не обръща никакво внимание, но ако видят, че си спрял в края на паркинга на полицията моментално се събират не една а две патрулки.
    • 3
      Гр
      гражданин
      17 0
      16:15, 23 авг 2017
      Най после някой да напише нещо по темата! В центъра на града е по голяма селяния от колкото по селата !
    • 4
      12
      123
      9 0
      17:17, 23 авг 2017
      Селянията си я създаваме ние с активното съдействие или бездействие на полицията.Случай от вчера: Няма как кола да влезе в насрещното от сервиза към спортната зала, да мине покрай цялата пътна полиция на Смолян и никой да не му направи забележка. Разминах се с тази кола и се чудя как не налетя на линейката която идваше зад мене с буркан и сирена.
    • 5
      55
      555
      12 0
      19:59, 24 авг 2017
      Прост народ - слаба държава!
    • 6
      На
      Наско
      11 0
      10:31, 25 авг 2017
      Болиго Мехлемов дали на някой му пречат дървата! Той вече достатъчно сее уял, а и знае че това му е последният мандат!
    Последни новини