Анна се гмурка в най-дълбоката синя дупка на Земята (видео)

Анна фон Бьотихер е германският шампион по свободно гмуркане (фридайвинг). Видеото е компилация от гмурканията ѝ със и без плавник в най-дълбоката синя дупка на планетата - Дийн в Лонг Айлънд на Бахамите и е посветено на красотата, свободата и спокойствието в този необикновен екстремен спорт.

Ако можете да си представите "водопади" от пясък под водата, точно тук е единственият такъв. Синята дупка на Дийн започва от 10-12 метра дълбочина и достига 220 метра. Действа като фуния и прилича също на пещера без таван. От ръба се сипе пясъчната струя, в която се гмурка Анна фон Бьотихер .

Анна фон Бьотихер е една от малкото уникални "подводни хора". Те се броят на пръсти във всяко поколение практикуващи този невероятен спорт. Някои смятат, че лимитът е достигнат и не са възможни нови рекорди. Свободните гмуркачи днес са задържали дъха си за повече от 10 минути, плували са повече от 250 метра под вода в басейн и са минали 200 метра дълбочина, всичко това на една глътка въздух. 

Рекордът на Анна е 50 метра дълбочина без плавници с постоянна тежест. Последното е състезателна дисциплина, при която фридайверът се гмурка без шейна и трябва да изплува само със собствените си сили. В случай, че използва тежест при потапянето, трябва да изплува заедно с нея. Рекордът на Анна е национален, за Германия и тя го постави през 2016 именно в синята дупка на Дийн - във второто видео.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини