Деница и Елис от Езиковата с национални дипломи от МОН

    След почти две десетилетия хасковска област излъчи носители на почетното отличие на министерството на образованието – национална диплома. Носители на наградата са зрелостничките от Езиковата гимназия в Хасково Деница Ченголова и Елис Кушку. Националните дипломи и плакети им бяха връчени днес от шефката на регионалното управление на образованието Красимира Джисова.

    Деница и Елис нямат нито една петица в бележника през всичките си години на обучение в Езиковата. Те са завършвали всеки клас с пълни шестици. Освен това имат актив и в извънучебната дейност на Езиковата. Връчването на дипломите им стана в присъствието на експерти от РУО и директора на гимназията Деян Янев. Той бе особено горд от постиженията на двете момичета и изтъкна огромната роля на класната им Маргарита Добрева. Освен че са от едно училище, те са и от един клас.

    Високите критерии за получаване на национална диплома от МОН – без нито една петица за всички класове в средното образование, са оставили Хасковска област без представител в престижния списък на министерството почти две десетилетия.

    28 са отличниците в страната, отличени от МОН тази година. Випускът се състои от 53 000 зрелостници.

    Деница и Елис ще продължат образованието си в Медицинския универститет в София, където ще учат медицина.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      20 -21
      11:17, 21 авг 2017
      За децата поздравления!
      За г-н Янев , въпрос: за много фотогеничен ли се има, снимки , снимки, снимки...? Не разбирам, какъв е този неукротим стремеж, тази стръв да е във фотообектива , винаги той. Янев , я си гледай друже администрирането. Ама и от него май не разбираш. Неразпознаваем си в град Хасково. Не си харизматичен, като Дойчо Кръстев, като Краси Кръстев. Нищо лично, но ми изглеждаш , като мистър Бийн, но той за разлика от теб има коефициент на интилигентност 180.
      • Ха
        хахах
        6 -4
        13:23, 21 авг 2017
        интИлигентност......, иначе става.
      • Ха
        хах
        9 -5
        14:16, 21 авг 2017
        Ама да,г-н Янев е фотогеничен и интелигентен повече отколкото предишните директори.Прилича ви на мистър Бийн?Но мистър Бийн откри Олимпийските игри в Лондон.Кръстев ли е харизматичен?Та той си е просто един Ал Бънди.Нищо лично.
    • 2
      14
      142689
      7 -5
      12:06, 21 авг 2017
      Много добре изглеждат всички на снимките, включително и господин Янев. Това е гордост за училището и е ясно, че директорът като негов ръководител трябва да е там. След като близо 20 години не сме имали ученици с такова отличие, какво по-естествено от това. Ако трябва да има класация за най-снимащи се началници, никой не може да се мери с Наска от ОУО. Толкова много снимки не сте виждали на човек като нея, дето всичко, което е получил като пари, облаги и награди,дължи на работещите в ученическото общежитие, но дай му да се хвали и да командва за своя изгода. Отдавна е навършила години за пенсия, но законите явно не се отнасят за такива като нея, а само за редовите учители.
    • 3
      Ро
      Родител
      33 0
      12:55, 21 авг 2017
      Ето сега да попитам: "Високите критерии за получаване на национална диплома от МОН – без нито една петица за всички класове в средното образование, са оставили Хасковска област без представител в престижния списък на министерството почти две десетилетия." Защо? Какви са били причините 20 г. да няма подобни отличени деца? Дъщеря ми също е завършила езиковата и всеки клас с шестици без нито една петица. Има и учредена стипендия от Митко Василев, която той връчва за пълните отличници, всяка година, на децата, пълни отличници през всички години в гимназията.Обяснете ми, уважаеми г-жи и г-да от Регионален инспекторат Хасково. Добронамерено питам, къде бяхте Вие от инспектората 20 г. Така ли едно дете не заслужи това отличие на МОН?! Съмнявам се! Новоизлюпени сте! Нищо лично! Но хасковският инспекторат през последните 20 г. се изпълни със слаби кадри, сноби, властолюбивци, които даже и учители на са били като хората. По партийна линия се набутаха в инспектората. И за какво, за нищо! Ще ми говорите, че за 20 г. нито едно дете от Хасково не заслужавали престижната награда . Смешни сте!
    • 4
      Ха
      хахах
      28 0
      13:31, 21 авг 2017
      Браво на момичетата! Две напълно нормално изглеждащи деца, на фона на кифленското поколение. Нека завършат по същия начин и висшето образование!
    • 5
      Ро
      Родител
      4 0
      14:27, 21 авг 2017
      г- Кръшков, моите уважения, но мисля, че статията Ви не хвърля обективна светлина върху реалните факти, свързани с тези специални дипломи от МОН.
    • 6
      Чо
      Чобанина
      20 0
      14:39, 21 авг 2017
      Като бивш възпитаник на Езиковата , поздравявам двете девойчета с високите успехи и им пожелавам да продължават в същия дух. България се нуждае от високообразовани млади кадри !
    • 7
      Ва
      Васко Димов
      14 0
      16:37, 21 авг 2017
      Деница, поздравявам те с почетното отличие и ти желая реализацията на успешен медик, пореден в твоето семейство. Бъди здрава и упорита , както винаги, за да реализираш мечтите си!
    • 8
      Уч
      Учител
      18 0
      16:54, 21 авг 2017
      От цяла България - 28 отличени с Национална диплома, от тях 2 от Хасково, и двете от едно училище и от един клас! Поздравления! Малко от тук коментиращите могат да си представят какъв труд стои зад този успех! Дерзайте момичета! Само пояснявам, за тази диплома не са достатъчни само шестиците през целия период на обучение. Трябва и социална ангажираност, извънкласна дейност и други подробности.Ж
    • 9
      Съ
      съседка
      7 0
      21:49, 21 авг 2017
      Умни деца, на всичко отгоре и скромни ! Браво !!! Успех, напред и нагоре ! Чакаме да се завърнете в Хасково за да има кой да ни лекува.
    • 10
      Мх
      Мхм
      3 -1
      08:05, 22 авг 2017
      20г. не е връчвана такава награда, защото не са подавани документи за нея или не се е давала въобще. Истината е, че преди 10-15 години в Езиковата имаше почти цели класове с такъв успех! На момичетата браво и дано постепенно всички деца в училище върнат мотивацията си да искат да научат много, и не само заради шестиците.
    • 11
      Съ
      Съученичка
      10 -4
      08:44, 22 авг 2017
      Дано всички тези дипломи един ден им помогнат да имат по-добър живот от всички нас с 5тиците 4ките и пточие , но всички знаем как в България се печели или по точно "ИЗВОЮВА" такав престиж . Та хайде моля ви всички от випуска помним как тези момичета буквакно дебнеха след всяка контролна пред вратата на някой друг клас да изкопчат информация какво ги чака . Нищо лично момичета радвайте се на успехите си , но помнете че зад тях стоим всички ние , които през тези 5 години усърдно ви снабдявахме с информация за всяка контролна , класна или изпитване . :)
    • 12
      За
      Запознат
      0 0
      07:42, 25 май 2018
      Не са връчвани, защото е нямало. Тук говорим за само отлични оценки и през годината като текущи оценки от изпитвания и контролни. Поздравление на момичетата.
    Последни новини