Двама убити и най-малко осем ранени при нападение с нож във Финландия

Двама души са убити и най-малко осем други са ранени след нападение с нож във финландския град Турку Инцидентът е станал на площад Puutori-Market Square.

Нападателят е арестуван. Той е прострелян в крака преди задържането му. Полицията издаде предупреждение хората да не посещават централната част на града, заради възможнастта да има още нападатели 

В  университетската болница са били приети най-малко осем души с наранявания, един човек е починал. На пресконференция по-късно полицията потвърди втора смърт.

Полицията извършва проверки на обществения транспорт. Няколко сгради са били евакуирани. Разпитани са хора в близкия търговски център.

Финландският премиер Юха Сипила заяви, че правителството му следи ситуацията. Съобщава се, че министърът на вътрешните работи и националният полицейски комисар пътуват към Турку.

Засилени са мерките за сигурност на ключови места в столицата Хелзинки. Въоръжена полиция може да се види на централната жп гара и летището.

Към 18 ч българско време няма постъпила информация в посолството на България в Хелзинки за пострадали българи при нападението с нож в град Турку, Финландия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини