Жена пострада зловещо при лазерна епилация

Жена пострада зловещо при процедура в клиника за разкрасяване, стана ясно от постове във Фейсбук. Потресаващите снимки бяха разпространени в социалната мрежа.

Официална информация по случая (изглежда като изгаряне при лазерна епилация) няма, но решихме да публикуваме кадрите, за да привлечем вниманието на всички дами към факта, че трябва да са много внимателни и добре информирани, когато се подлагат на подобни естетични процедури.

Не разкриваме името на салона, тъй като липсва надеждна информация по случая. Все пак обаче е важно той да е сигнална лампа за всички дами, които прибягват до такива манипулации.

Публикуваме и позицията на един от наложилите се дерматолози в България д-р Радина Денкова:

„Това е публичен пост на дама, която е пострадала от изгаряне при лазерна и фотоепилация. Човекът, който е извършил манипулацията, не се е съобразил с тъмния й тен! В някои центрове това се прави с цел да не се отклоняват пациенти, дори когато е противопоказно. Затова скъпи дами и господа, възползвайте се от летните промоции с мярка и пазете кожата си!
 

Ето и част от хилядите коментари във Фейсбук: "По принцип подписваш бланка за информирано съгласие, в този случай салонът е "чист" и работещите там са си "вързали гащите", аз също подписах такава бланка."

"То неслучайно предупреждават, че на лазерна епилация се ходи БЕЗ тен, за да няма изгаряния... камо ли след това да се изложиш на слънце .... в случая не се знае какво кой и как е направил или Не е направил."

"Абсолютно и неотменно противопоказание е наличието на тен, независимо от начина на придобиването му – солариум или слънце. Добре е потребителите да знаят, че лазерът може да се настрои така, че да не увреди кожата с тен, но тогава ефектът на епилация липсва или дори окосмяването може да се засили – така наречения ефект на парадоксално окосмяване."

"Значи салона не трябва да го интересуват само въпросните 400 лв., тях каква им е работата ? Защо не са го казали на въпросната госпожа?"

Източник: http://woman.hotnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aa
    Aa
    4 0
    23:23, 18 авг 2017
    Ако беше лекар , досега да сте го заклеймили , да сте предложили да бъде набит , те докторите само това заслужават , пък и пари искат ( сякаш 400 лв в козметичния салон са жълти стотинки )
Последни новини