Хирургът Фикрет Садула отново става част от екипа на Ардинската болница

След 28 години хирургът-специалист Фикрет Садула (бившият д-р Соколов) отново се завърна в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. От началото на август той вече споделя своя дългогодишен опит в полза на съгражданите си от града под Белите брези.

„Дойдох тук, за да бъда в полза на хората от района. Обичам Ардино. Винаги съм бил носталгично настроен към родния си край. Възстанових и къщата си в Ябълковец. Тук е красиво и спокойно място, а природата наоколо е неописуема“, казва хирургът Фикрет Садула. Той е роден през 1952 г. в кърджалийското село Островец. Завършил е Висшия медицински институт (ВМИ) в Пловдив. Специализирал е клинична ординатура по хирургия във ВМИ. В периода от 1978 до 1982 г. работи като завеждащ лекар в здравната служба в кърджалийското село Широко поле. През 1985 г. е назначен за хирург в Районната болница в Ардино. През 1989 г. се изселва в турския град Измир. Там завършва втора специалност „Урология“ в Университета „Еге“.

В продължение на 27 години работи като хирург и уролог в различни области на южната ни съседка –Измир, Тунджели, Орхангази, Муданя с непрекъснато надграждане и самоусъвършенстване в елитни университети по хирургични и урологични болести“. След пенсионирането си се завръща в България. Женен, има две дъщери и един син. Радва се на една внучка.

Управителят на болницата в Ардино д-р Гюнер Осман сподели, че уменията и дългогодишният опит на д-р Фикрет Садула ще бъдат изключително полезни, както за жителите на общината, така и за жителите на цялата област. „Той ще бъде много полезен и на колегите си хирурзи, които има много какво да научат от него“, заяви д-р Осман.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини