Учителката Гарова се завърна от обучение в ЦЕРН

Изображение 1 от 3

    През ваканцията, Златка Гарова, учителка по химия и опазване на околната среда при СУ„Проф. д-р Асен Златаров”, гр.Първомай участва в обучение в Националната програма „Квалификации” към МОН в Церн, гр.Женева, Швейцария. Тя беше част от група от 40 учители по природни науки от цяла България, избрани с след обстойно преглеждане на  документи и резултати на техните ученици за последните пет години. Компетентното  жури избра първомайската учителка бе избрана  да представлява Пловдив и областта.

    Програмата на посещението включваше лекции, изнесени както от работещи в ЦЕРН, така и от научни работници от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. По време на  петдневното обучение те разгледаха научно-изследователски лаборатории и наблюдаваха демонстрации, между които и с ускорителите на протони, на сблъсъка на два снопа от протони и раждането на нови частици.

    Научната работа беше съчетана с любопитна обиколка на исторически обекти и паметници на културата в Анеси, Ивоар и Шион.

    Макар и за краткото време, ние учителите се обогатихме със знания за физиката на елементарните частици, сподели Гарова – Разходите за това пътуване бяха осигурени от МОН, а част от разходите ми пое Общинска администрация – гр.Първомай, за което изказвам своята голяма благодарност.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Би
      бивша ученичка
      5 0
      15:18, 17 авг 2017
      Нека бъде пример за всички останали, наричащи се учители ! Неповторим и уникален специалист, който върви само напред и нагоре ! Горда съм, че имах такъв учител!
    • 2
      Ка
      като
      5 0
      15:23, 17 авг 2017
      Като си горда си напиши името!
    • 3
      Не
      некъф прозт
      4 0
      17:02, 17 авг 2017
      Е и по-нататък какво е следствието от тая цялата работа на обучението й?Аз доколкото знам засега деленето на и производството на нови частици се ползва само за изтребление на човечеството!Каква ще е ползата за хората от този процес в каква област на живота ще се прилага?
    • 4
      Юр
      Юрий Асанов Гагарин
      7 0
      06:38, 18 авг 2017
      Аз ще ти кажа какво следва от тук на татък. Първо в пърумай жъ почнат да са произвидат още повече елементарни черни частици по известни на науката като тъмна материя която ще окупира крайните кквартали на града. Всичката тая енергия се произвежда от големия ускорител монтиран в общинътъ по известен като АНГУ/Аномално-ненормален гигантски ускорител/.След време тия елементарни черни частици като се произведат АНГУ им плата сичко и ги оставя да се развиват като станат на 18 години гласуват за него. Но преди да гласуват ще отидат да учат в соу-то или мту-то и ще има ляб и за учителите ей това е следствието на цялата работа. Но повечето черни елементарни частици се очаква да разрушават постигнатото от другите елементарни частици да ги ограбват да ги тероризират особено възрастните елементарни частици ще са най засегнати. А ускурителя АНГУ заедно с трите малки помощни ускорителчета които са в общинътъ ще си гледат кефа а такива като тебе ще търсят кяра във всичко докато не станат и те жертва на елементарните черни частици.
    Последни новини