Ресми Мурад: Готови сме за партньорство с Ротари-клубовете в Бурса и Кърджали за съвместни проекти

Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с дистрикт-гуверньора на Ротари от Зона 2440 в Турция Исмал Родоплу, Пас - президентът и председател на Комитета за приятелство между ротарианците от България и Турция Шабан Родоплу, президентът на Ротари Е-клуб в Бурса Серкан Юркмаз, с корени от ардинското село Бял извор. На срещата присъстваха още Пас-президентите на Ротари клуб – Кърджали Себахатин Гьокче и Джевдет Адем. Тук бе и управителят на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино д-р Гюнер Осман. Тема на разговора бяха съвместните прояви и партньорството между Ротари клубовете и община Ардино.

Дистрикт-гуверньорът Исмаил Родоплу запозна кмета с приоритетите на Ротари за 2017 г. Той подчерта, че целта на посещението е да установят на място проблемите на местната болница.“Ротари винаги е подпомагал както децата в неравностойно положение, така и за развитието на талантливи младежи и девойки“, заяви Исмаил Родоплу.

Пас - президентите на Ротари клуб – Кърджали Себахатин Гьокче и Джевдет Адем предложиха на кмета Ресми Мурад в близко време в Ардино да се създаде сателитен клуб, който да осъществи съвместни проекти. „Искаме в Ардино да има едно ядро от общественици, които да следят по-отблизо проблемите на общественото развитие“, заявиха те.

Кметът Ресми Мурад поздрави представителите на Ротари-клубовете от Бурса и Кърджали. Той отбеляза,че Ротари като една хуманна организация винаги откликва за решаването на насъщните проблеми на обществеността. „Готови сме за партньорство, за да реализираме съвместни инициативи и проекти“, заяви Ресми Мурад.

Президентът на на Ротари Е-клуб в Бурса Серкан Юркмаз подари на кмета флага на Ротари Е-клуба.

По-късно гостите от Ротари-клубовете посетиха болницата в Ардино. Управителят на лечебното заведение д-р Гюнер Осман запозна ротарианците със състоянието на апаратурите в различните отделения.

Представителите на Ротари-клубовете от Бурса и Кърджали споделиха, че ще осъществят съвместен проект за решаването на проблемите на болницата в Ардино

Президентът на на Ротари Е-клуб в Бурса Серкан Юркмаз сподели, че за него е чест да бъде спонсор при реализирането на съвместния проект с Ротари клуб-Кърджали за закупуване на необходимите апаратури за нуждите на болницата в Ардино.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини