Всяко пето дете на гурбетчии повтаря класа. Преглед на печата

"24 часа"

КАТ даде на заден за знака на патрулките за скоростта

Такова изискване нямаше нямаше и преди и то на практика обезсмисляше донякъде последните промени в Закона за движение по пътищата. С тях бе решено табелите, предупреждаващи за камера на пътя, да бъдат премахнати.

Промените гласят още, че полицаите ще носят таблети и принтери за изпълнение на служебните си дейности.

При установяване на невръчен електронен фиш на шофьора служителят на реда ще отпечатва същия и ще го връчва на място. Нарушителят ще подписва обратна разписка, с която да удостовери, че го е получил. Ако откаже, ще се търси свидетел, който да даде подписа си за това.

"Стандарт"

Искри между ГЕРБ и БСП за закона срещу корупцията

Управляващи и опозиция кръстосаха вчера шпаги по повод антикорупционния закон. След като в събота президентът Румен Радев го обяви за "механичен сбор от нискоефективни до момента структури" и заяви, че между него и премиера Бойко Борисов няма договорка за проекта, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска парламентът да гледа закона на социалистите.

"Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем", заяви Нинова. В позицията на президента тя видя подкрепа за БСП и обяви: "Поздравявам президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Споделяме мнението му, че то няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта".

"Монитор"

Всяко пето дете на гурбетчии повтаря класа

Всяко пето дете на гурбетчии е повтаряло класа в прогимназиалния етап на образованието си. Това показва национално проучване на УНИЦЕФ за ефекта върху децата, чийто родители работят в чужбина, проведено през 2016 година 23% от анкетираните деца на гурбетчии са заявили, че в периода от 5-и до 7-и клас са повтаряли поне веднъж една и съща учебна година.

11,5 на сто от хлапетата пък са признали, че преди да вземат диплома за начално образование са повтаряли един и същи клас.

"Сега"

Незаконно се подслушват неудобни политици, магистрати и журналисти

Има случаи на незаконно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) срещу неудобни политици, магистрати и журналисти. Това заяви пред Нова телевизия шефът на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков. Той не даде повече подробности, но заяви, че прокуратурата и ДАНС, която оприличи на комунистическата ДС, искат да се премахне контролът върху тайни методи за следене.

На въпрос има ли незаконно подслушване с цел натиск, сплашване и шантаж, Рашков отговори: "Ежегодно бюрото изготвя доклад, който представяме в парламента. Там има много интересни констатации."

"Дума"

БСП: "Антикорупция" сама да разследва политиците

Създаването на реален разследващ орган, който да проверява не само имотни декларации, а и случаи на корупция по високите и средните етажи на властта предвижда проектозакон на БСП, който бе представен вчера. "Не, когато констатира проверки, тепърва да пита някой, за да започне работа, а действително да проверява. Когато има данни за нередности, да може да извършва разследване и да го води докрай", обясни зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. В законопроекта на ГЕРБ няма необходимите гаранции за независимостта на антикорупционния орган, казаха социалистите.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев уточни, че проектът им е изпратен до актива на партията за обществено обсъждане.

"Капитал дейли"

Държавните военни заводи продължават да растат

Държавните военни заводи продължават да подобряват резултатите си през първата половина на 2017 г. И трите предприятия към Министерството на икономиката, които пряко се контролират от Държавната консолидационна компания (ДКК) - ВМЗ, "Кинтекс" и НИТИ, отчитат по-високи приходи и печалби, а паралелно с това се увеличават и заетите в сектора. С това продължава започналата преди 2-3 години тенденция за съживяване на сектора в резултат на увеличените поръчки. Основният двигател за това са военните конфликти и превъоръжаване в региони, които са традиционни пазари за компаниите. Прогнозите за цялата година също са за растеж на сектора.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aa
    Aa
    0 0
    11:10, 15 авг 2017
    ц***** са ,затова са неграмотни

Случаен виц

Последни новини