ФК „Арда”прегази „Свиленград 1921“ с 4:0 като гост

Футболен клуб „Арда“ откри сезона с гостуване в Свиленград на едноименния тим в неделя. Големите очаквания към отбора и неговото ръководство се оправдаха с категорична победа 4:0, дошла като подарък за рождения ден на спортния директор Емил Кременлиев.

На стадион „Колодрума“ пристигнаха и верни фенове на сините, пропътували  пътя от Кърджали до граничния град, за да подкрепят любимците си в първия кръг от първенството в Югоизточната Трета лига.

Домакините от „Свиленград 1921“ и те като „Арда“ са с ново ръководство. От този сезон президент на представителния отбор е Георги Георгакев, а старши треньор – Иван Ангелов-Сарандито. Жълто-зеленият тим е изграден изцяло от местни футболисти.

Кърджалийци излязоха със самочувствие и поведоха играта според избраната стратегия. Свиленградчани бързо разбраха, че с футболистите на Елин Топузаков шега няма. Още в началото на двубоя се наложи вратарят им да вади топката от мрежата два пъти – след попадения на Вълчан Чанев във втората и на Владислав Мисяк в 10-тата минута. Сините атаки не престанаха и в 41-та минута Ахмед Осман затвърди на 3:0.

И след почивката домакинският отбор не можа да устои на добрата игра на „Арда“. Стана ясно кой е по-класният отбор. В 64-тата минута отново точен бе Вълчан Чанев, превърнал се в герой на мача.

При този резултат главният съдия Тодор Малинов от Пловдив свири края на мача.

„Арда“ се прибра в Кърджали, напълнила кошницата с първите 3 точки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини