Смолянчани алармират: Междублоковите пространства - джунгли, алеите към Галерията, Библиотека и Музей потънаха в храсталаци

    Гражданите на Смолян недоволстват от запуснатото състояние на основни пътни и пешеходни връзки към културния комплекс на областния град. Снимките са публикувани в социалната мрежа от възмутена смолянчанка Галина Хаджииванова, която недоумява защо тротоарите и асфалтовите пътечки към библиотека, галерия и музей са в окаяно състояние, въпреки, че са от най-търсените и посещавани от туристите куртурни забележителности. Комплексът е на няколко десетки метра от общинската администрация, в същинския център на Смолян.

    "Всичко скоро ще потъне в храсти и бурени, както и изоставената детска площадка на 7 -мо училище. Моля за внимание към отговорните институции!", пише в поста си жената. Не са единични сигналите на граждани и за неокосени междублокови пространства, обществени места около жилищните комплекси. Масово хората се оплакват, че в техните райони не е пръскано за кърлежи и други насекоми от години.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      См
      Смолянчанин
      1 0
      19:55, 12 авг 2017
      За съжаление града е в окаяно състояние. Общината въобще не се грижи за зелените площи, общинските стълбища, които свързват различните нива в града ( имам предвид кв.Смолян). В такова състояние са и стълбищата, които свързват бул."България" през ул."Спортна" към ул."Спартак" (покрай блока на ОНС за детски ясли "Буратино") и ул."Димитър Благоев" посока стадиона.Повече от 30 години тези стълбища не са ремонтирани. Същите са тревясали, стъпалата са разместени и разкривени, пълни са с всякакви буклуци, трудно се преминава през тях ( особено от възрастни хора). На вниманието на Кмета на гр.Смолян: Г-н Мелемов, слезте от служебния си автомобил, разходете се пеша по тези стълбища и вижте за какво става въпрос. За съжаление съм разочарована от Вашето управление, никога града не е изглеждал в това лошо състояние.
    Последни новини