Рецидивист от Хасковско избяга от затвора в Стара Загора

Петър Попов – Пъпеша от село Славяново, хасковска област, е избягал от затвора в Стара Загора вчера. Той излежава 12-годишна присъда от хасковския окръжен съд за грабеж от 2007 година и духна година и половина преди да излезе законно на свобода. Новината бе потвърдена от министъра на правосъдието Цецка Цачева. От министерството уточниха, че Пъпеша е обявен за общодържавно издирване.

Затворникът не е имал провинения и е бил на облекчен режим. Вчера обаче не се е върнал от работа.

53-годишният Петър Попов притежава дълго криминално досие. Първият грабеж е през 2001 г. край хасковското село Тънково в съучастие с Диян Кирев и Христо Ташев нападнали таксиджии от Стара Загора и Любимец. Тримата бяха спипани от полицията и изправени на съд. Пъпеша отнесе 12 г. затвор при първоначален строг режим. 4 г. зад решетките получи Диян Кирев, а третият участник в престъпленията Христо Ташев отнесе тригодишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

Пъпеша има зад гърба си над 10 въоръжени грабежа. Залавян е многократно, има 4-5 осъждания.

Баща му беше нещатен сътрудник на полицията, разказаха бивши криминалисти, участвали в разследванията на многобройните престъпления на Пъпеша, включително в залавянията му. "Беше много честен и почтен човек, но след като синът му тръгна по пътя на престъпленията, се поболял и по-късно почина", разказаха криминалисти. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пе
    Пеевска
    7 -3
    19:15, 9 авг 2017
    Хайде сега Стамова и Радев активно да се включат по издирването на опасния престъпник.Стамова ти си нашата гордост.
  • 2
    Aj
    Ajax
    9 -2
    21:06, 9 авг 2017
    Пешо Алармата,какви Пъпеши.Изкарахте го ебахти злодея,а е просто един изтракал чичак дето му додея в затвора!
    • Tr
      trol
      2 -1
      02:10, 10 авг 2017
      Алармата че е изтракал изтракал е ма не чак до там и не му е додеяло ми му наближи времето да излиза,ся ше развърта куките месец два дорде си издейства още едни поне десет годинки;)
  • 3
    12
    123654789
    0 0
    09:20, 10 авг 2017
    Кажете, коя е тази г-жа Стамова? От с.Славяново ли е ?
  • 4
    Le
    Levski
    0 0
    09:24, 10 авг 2017
    На Пешо алармата не му е за 1-ви път..навремето го пуснаха отпуска и забрави да се прибере..накрая отнесе вътрешна присъда
Последни новини