Изкуственият интелект на AI EXPO - в Япония и по света (видео)

Въпреки че това е първото AI EXPO в Япония, то събра 147 изложители, 41 677 посетители, 6792 участници в конференцията и 397 представители на пресата. То се проведе от 28 до 30 юни 2017 г. в Голямо Токио, а организаторите сега отчитат, че изложението е било много успешно.

По време на експото имаше посетители и атмосферата беше оживена. Участниците проведоха срещи помежду си. AI EXPO в Япония дава заявка да стане един от водещите световни търговски изложения за изкуствен интелект. AI EXPO събира изследвания, приложения, оборудване и услуги, свързани с изкуствения интелект. Тъй като пазарът на AI процъфтява, AI EXPO би привлякло голямо внимание по целия свят и ще се превърне в идеалното място за професионалисти, участващи в технологиите / услугите с изкуствен интелект, прогнозират отганизаторите. Водещи в индустрията компании участваха в конференцията с общо 6 792 посетители, с доклади от Watson IBM Japan, "Майкрософт Япония" и др.

Следващото издание - второто AI EXPO в Токио се очаква да бъде три пъти по-голямо от изданието през 2017 год. То ще се проведе от 2 до 4 април 2018 год.

Но в по всички краища на света се провеждат AI Expo. В Европа - на 1 и 2 юни в Берлин, а за Северна Америка предстои на 29-30 ноември в Santa Clara Convention Center.

Във видеото: Изкуственият интелект на първото AI EXPO в Япония е сомелиер, разпознава лица, анализира емоции и разпознава храни. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини