Изправят пред съда арменец, прострелял свой сънародник край Садово

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Васил Тайрян, на 41 г., за това, че  направил опит умишлено да умъртви другиго, по начин и със средство –огнестрелно оръжие, опасно за живота на мнозина, като изпълнителното деяние е било довършено, макар и да не са настъпили исканите от дееца общоопасни последици – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 пр. 1 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 18 ал.1 пр. 2 от Наказателния кодекс.

Васил и пострадалият Тигран Бегиян, на 40  г., били сънародници – арменци. Двамата живеели в Пловдив и се познавали от няколко години, но не контактували, заради съществуващ конфликт между тях. На 29 септември 2016 г. обвиняемият позвънил на Тигран и поискал да се видят извън Пловдив, на безлюдно място, за да разговарят насаме, по повод враждата между тях. Насрочили си среща за следващия ден. Тигран се притеснявал от предстоящия разговор и помолил негов познат да намери приятели, които да присъстват, за да го подкрепят морално, без да се намесват в разговора им.

На 30 септември 2016 г. Бегиян заедно с петима свидетели, с два автомобила, отишли до безлюдно място край река Марица, в района на Садово. Тигран се обадил на обвиняемия и му съобщил къде го очаква. Надявал се двамата да се разберат и сдобрят. Васил пристигнал с лек автомобил, спрял на 15 метра от колата на сънародника си, извадил пистолет и започнал да стреля последователно в посока към него. Свидетелите залегнали на поляната и се оттеглили към автомобила, с който пристигнали, за да се защитят. Тигран Бегиян се скрил зад дърво, но обвиняемия се приближавал към него, като стрелял непрекъснато. Опитал се да се защити, като посегнал да вземе пистолет. Двамата се сборичкали, при което Васил прострелял мъжа в ръката, десния и левия крак. Обвиняемият продължил да натиска спусъка на празния пистолет, след което се опитал за го презареди, но не успял, качил се в автомобила си и се отдалечил. Пострадалият бил откаран в болница. Според извършените експертизи на Тигран Бегиян били причинени три наранявания с огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров“, които довели до обилно кръвотечение, като единствено своевременната квалифицирана медицинска помощ е предотвратила развитието на опасно за живота му състояние. Фактическата обстановка по делото се установява от разпити на свидетели, протоколи, балистична, медицинска и химически експертизи и др.    

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини