Ветераните на „Родопа“ от Бял извор заедно след 20 години

Изображение 1 от 2

    След 20 години футболните ветерани на „Родопа“ от ардинското село Бял извор се срещнаха в приятелски мач. Двубоят се изигра в неделя на мултифункционалното игрище в кв. „Диамандово“ и завърши наравно 6:6. Двата отбора бяха селектирани от Иван Панайотов от Куклен, Пловдивско и ардинския бизнесмен Метин Солак, бивш футболист на „Родопа“, играл и за ‚Юнак“ в Югоизточна „В“ група.

    Головете за двата тима вкараха Бейхан Солак (4 гола), Иван Панайотов (2 гола), Метин Солак ( 2 гола), Ахмед Солак (2 гола) и Джулиано Козуев ( 2 гола).

    Двубоят бе впечатлен от спортменския дух и добрата физическа подготовка на двата отбора. На терена излязоха Фахри Ахмеджик от Бял извор, Иван Ганев от Кърджали, Нури Кълъч от Кипър, Веселин Козуев от Холандия, Метин Мустафов от Ардино. Сред ветераните бе и кметът на Бял извор Зехни Емин, също бивш футболист на „Родопа“.

    След мача Метин Солак бе подготвил и „трето полувреме”. В дружеска обстановка ветераните от „Родопа“ разговаряха, припомниха си хубавите стари времена. 
    Стана добър приятелски мач. Видяхме се със стари приятели, с които не сме се виждали 30 години“, сподели Метин Солак. Той пожела тази хубава инициатива, да се превърне в традиция.
    ФК „Родопа е основан през 1958 г. Създаден е на доброволен принцип от група младежи и командировани учители в Бял извор с цел участие на общинските турнири по футбол в Ардино, както и участие в областното и зонално първенство. Отначало отборът се е казвал „Миньор“, но впоследствие е преименуван в „Родопа“.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Последни новини