Кърджали: Глад за лекари, търсят педиатри и неонатолози

Под пет процента са свободните работни места за специалисти с висше образование, които Бюро по труда Кърджали е обявило към 24 юли. Общо офертите са 17. Търсят се 14 лекари, от които двама педиатри и  двама неонатолози. Другите позиции са за учител, начален степен, един  инженер химик и един със специалност „Счетоводство”.

Общо свободните работни места са малко над 400. Преобладават офертите за безработни със средно образование – близо 270, от които над 120 в сферата на хотелиерството и ресторантьорството – рецепционисти,  камериерки, бармани, сервитьори, готвачи.Продължава търсенето на шивачи и машинни оператори в производството на каучукови изделия.

Справката сочи, че над 100 са местата за търсещи работа с основно или начално образование т.е. всеки четвърти - шофьори, строителни работници, пакетотировач, работник пълнене на колбаси, хигиенисти.

От Бюрото по труда в Кърджали съобщават, че има 25 места за хора с 50 на сто трайни увреждания и намалена работоспособност. Те са най –вече за  специалисти със средно образование в шивашкия бранш.

Източник: http://www.kmeta.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини