Tesla възнамерява да разкрие още две или три Gigafactory в САЩ (видео)

Илън Мъск планира да построи още две или три нови гигафабрики в САЩ. Към днешен ден в страната вече работят две Gigafactory, но Tesla възнамерява значително да разшири производството на електромобили. Мъск планира да построи аналогични заводи в Европа и Азия.

По време на ежегодната среща на Националната асоциация на губернаторите на САЩ Илън Мъск обяви, че Tesla възнамерява да разкрие още 2 или 3 големи завода тип Gigafactory в Америка, в които ще се произвеждат както акумулаторни батерии, така и електромобили.

Още при откриването на първата Gigafactory през месец юли 2016 година Мъск обяви, че неговата компания възнамерява да построи подобни фабрики в Европа, Китай и Индия. Съвсем логично, приоритетни са държавите с голямо търсене на електромобили. Малко по-късно стана известно, че Tesla е сключила договор за строителство с управата на Шанхай.

В момента в САЩ има две Gigafactory. Първата се намира в Невада и произвежда литиевойонни акумулаторни батерии и системи за акумулиране на електрическа енергия. Заводът не е достроен и това трябва да стане през 2020 година, когато в него ще работят 10 000 души, а обемът на неговата продукция ще е над 10 пъти по-голям от всеки друг завод на планетата.

Gigafactory 2 е разположен в Бъфало, щата Ню Йорк, и произвежда слънчеви панели.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини