Адвокат и митничар изпадат от мечтите на българина. Преглед на печата

24 часа"

Борисов: Първо нови влакове, след това изтребители

Πoзвитиĸтe нo жп тpoнcпepтo и cтимyлиpoнĸ нo гpoждoнитĸ дo пътyвoт c влoaeвĸ, o нĸ c oвтeмeбили ĸ нeвoтo инфpocтpyaтypнo цĸл нo пpoвитĸлcтвeтe. Ceвo cтoнo яcнe в пĸтъa eт изявлĸния нo пpĸмиĸpo Бeйae Бepиceв. Ceй дepи пecтoви poзвитиĸтe нo жĸлĸзeпътния тpoнcпepт пpĸди зoayпyвoнĸтe нo нeви изтpĸбитĸли зo вeĸннeвъздyшнитĸ cили, въпpĸaи чĸ Kиниcтĸpcтвeтe нo eтбpoнoтo вĸчĸ ĸ aлocиpoлe eфĸpти.

"Труд"

Адвокат и митничар изпадат от мечтите на българина

Компютърен специалист и лекар са най-предпочитаните професии в България през последното десетилетие. Интересът на обществото към доскоро предпочитани длъжности като адвокати, митничари, политици и журналисти обаче спада, показват данни от проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 12 - 22 юни сред 1024 пълнолетни българи от цялата страна. Агенцията сравнява сегашните резултати с аналогично допитване, проведено през 2008 година.

"Стандарт"

Бум на ало измамниците

Когато полицаите протестират, удря часът на бандитите. Митингът на служителите на реда вчера доведе до бум на телефонни измами. Мошениците масово звънели предимно на възрастни хора, прилагайки целия арсенал от трикове за измъкване на пари, разкриха оператори от телефон 112, приели жалби на ужилени. По ирония на съдбата мнозина от измамниците се представяли за полицаи, които "предупреждавали" жертвите, че са получили сигнал за готвен обир. Затова предлагали телефони, на които стопаните да си наемат охрана и система с аларма срещу заплащане.

"Монитор"

Над 4100 камери ни пазят в страната

Над 4100 камери следят за сигурността ни по площади, улици, както и в училища и забавачки в страната, показа проверка на "Монитор". Най-много устройства за видеонаблюдение са разположение в големите градове - София, Бургас, Варна и Пловдив.

Общо на територията на столицата има над 3000 видеоочи, като 2000 камери пазят малчуганите в детските заведения и училищата и около самите сгради, така че родителите да са спокойни за хлапетата си.

"Сега"

КАТ ще причаква с фишове на границата летуващите в Гърция

Пътната полиция ще проверява за невръчени фишове и неплатени глоби по граничните пунктове с Гърция в най-натоварените дни от летния сезон, когато десетки хиляди хора пътуват за почивка. На практика КАТ може да вгорчи края на ваканцията на много хора, като предизвика опашки и дълги забавяния. "По граничните пунктове вече така или иначе се чака на опашка и има достатъчно време за проверки", обясниха от МВР. Засега няма информация кога ще започнат проверките, нито дали те ще са масови или на случаен принцип.

"Дума"

До 90 млн. лв. годишно са неизплатените заплати

Всяка година на работещите в България не се изплащат между 30 и 90 милиона лева. Това сочат данните на Инспекцията по труда, които бяха оповестени пред депутатите, които изслушаха отчета на работещата два месеца временна парламентарна комисия за неизплатените заплати.

"Капитал дейли"

Борисов ще се пазари и за нови F-16

Българското правителство явно се опитва да преговаря и със САЩ за закупуване на нови изтребители F-16. Този извод може да се направи от днешните изказвания на премиера Бойко Борисов по темата за изтребителите - първо по време на дискусията, организирана от "Атлантическия клуб", и по-късно - в парламента.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини